Sorry, the requested view was not found.

The technical reason is: No template was found. View could not be resolved for action "webPushNotification" in class "Seam\SeamTemplate\Controller\TemplateController".

AUSTROTHERM IPPON

Prevenció rugalmasan

Bemelegítés, edzés során magas dobásszámú, ismétlődő gyakorlatok (zuhanások, gördülések, csúsztatott esések) elvégzése terhelheti az ízületeket. A gyakorlatok során, abban a pillanatban, amikor a sportoló a talajra ér, a becsapódási energia csökkentésével – a talajra átvezetéssel - kímélhetjük a csontok, izmok, ízületekre ható erőt, ezáltal biztonságosabbá tehető a gyakorlat. Gyermekek, fiatalok esetében fokozottan ügyelni kell a növekedésben lévő szervezet – például laza ízületek - óvására.

Sportpadlók, a legtöbb edzőterem padlója nem alápárnázott, azaz ’lengőparkettás’, ezért nem rendelkezik megfelelő becsapódás elnyelési képességgel. Az edzőterem átalakítása, megfelelő párnázottságú sportpadló kialakítása költséges. A kialakított rendszer továbbvitele költözés esetén nem megoldható.

ENERGIA SC strandlabdarúgó bajnokcsapat 2018

A gyöngyösi ENERGIA SC felnőtt strandlabdarúgó csapata 2018. augusztus 11-én a Siófoki MLSZ Beach Arénában megvédte bajnoki címét és immár 3-szoros magyar bajnoknak tudhatja magát. Az Austrotherm nagyon büszke, hogy ilyen nagy siker részese lehetett és a támogatók között tudhatja magát. 

ÉpítÉsz - 13. Fizika Nap Győrben

A győri Krúdy Gyula Szakközépiskola és Gimnázium szervezésében immár 13. alkalommal megrendezésre kerülő Fizika nap központi témája ezúttal az építészet volt. A rendezvény fő támogatója az Austrotherm Kft.

Negyvennél is több standon fogadták a Krúdys diákok a közel 1000 regisztrált látogatót, akik játékos kísérletekben tehették próbára fizikai és szellemi erejüket, érzékszerveiket, alkothattak és gondolkodhattak. A diák előadók az építészethez köthető kísérleteket, jelenségeket, érdekes problémákat magyarázták el a látogatók interaktív közreműködésével Az Austrotherm Hőszigetelőanyag Gyártó Kft. által rendelkezésre bocsátott polisztirol lemezekből a diákok több standon varázslatos szerkezeteket – azték piramist, világítótornyot vagy épp felhőkarcolót -  építettek. 

 

 

A közösség épít

"Dombrádi János házépítése - 2016. május 30-án leégett János háza, és mindene odalett. Eddig Ő volt az aki mindig, mindeki segítségére volt, most ő szorul rá erre. Ezért építünk neki egy házat!"

Benécs József, Nemzetközi Minősített Passzívháztervező, ezzel a felszólítással indította el János új házának építését, jómaga és társa elsők között felajánlva segítségét az új épület megtervezésében. Mivel a tűzkárért kapott biztosítási összeg nem volt elég egy ház felépítéséhez, így Benécs Józseg a közösség, és az építőipari gyártók, szakemberek segítségét kérte Dombrádi János passzívházának megépítéséhez. Önkéntesek segítettek a törmelék eltakarításában, kedvezményes árú alapanyagokkal, adományokkal, díjmentes beépítéssel segítettek a vállalatok, így valósulhatott meg a 62 m2 hasznos alapterületű, közel nulla energiaigényű új épület. Az Austrotherm Hőszigetelőanyag Gyártó Kft. gondoskodott arról, hogy a hatékony hőszigetelés révén teljesíthető legyen az elvárt alacsony energiaszint, vagyis a ház rezsiköltsége minimális legyen: homlokzatra Austrotherm GRAFIT REFLEX®, lábazatra pedig EXPERT FIX hőszigetelő lemezeket építettek be.

 

 

 

Lehetőséget teremtünk az önálló élethez

Szigetelőanyaggal járult hozzá az Austrotherm a gyöngyösi fogyatékkal élő fiatalok első otthonának megvalósításához.

A Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány 2011-ben alakult a Gyöngyösi Járásban élő fogyatékos fiatal felnőttek életvitelének megsegítésére. 2016-ban adják át az első lakást, az első otthont, mely 6 fogyatékkal élő fiatalnak teszi lehetővé az önálló életvitelt. A kitűzött cél azért is jelentős, mert a családias légkörű, a lakók korának és egészségi állapotának, valamint meglévő képességeinek megfelelően kialakított és felszerelt lakás lehetőséget teremthet számukra az önálló életvitel kialakítására, az önállóság fejlesztésére, a testi és szellemi fejlődésre és a munkavégzésre.

Elsődleges fontosságú, hogy az önállóság és a normalizált életvitel kialakítása a család közelében és a szükséges közszolgáltatások mellett történjék, ezért az otthont a járás központjában, Gyöngyösön alakítják ki. Ez biztonságot nyújt mind a támogatott lakhatás lakóinak, mind azoknak a közeli hozzátartozóknak, akik évtizedeken keresztül családban nevelték, gondozták valamilyen akadályozottsággal élő gyermeküket.

A fiatalok otthonának kialakításához az alapítvány támogató partnereket, így többek között hőszigetelés-specialistát keresett az épület szigeteléséhez.  Az Austrotherm Kft. Győr és Szekszárd mellett Gyöngyösön is rendelkezik telephellyel, így ésszerű volt, hogy az Alapítvány megkereste a helyi gyártót, és nyitott fülekre talált.  Az Austrotherm a  padlószerkezet kialakításához 312 m2 3 cm vastag és 310 m2 5 cm vastag AT-N100 hőszigetelő anyaggal járult hozzá, minek összértéke közel 1.000.000 forint.

 

 

 

Karácsonyi ajándék a fóti gyermekotthonnak (2009)

Nehéz év van mögöttünk, és ezt talán a gyerekek szenvedték meg a leginkább. Éppen azok, akiknek a boldog ünnepekre a legnagyobb szükségük van. Szerettük volna, ha idén karácsonykor a legrosszabb helyzetben levő gyerekek is felhőtlenül tudnának örülni. Ezért úgy gondoltuk, hogy karácsonyra őket ajándékozzuk meg. Sok helyen lenne szükség támogatásra, mi ezek közül a fóti Károlyi István Gyermekközpontot (a volt Gyermekvárost) választottuk ki, és karácsonyra két új tévét, új  pingpong- és a csocsóasztalt és focilabdákat is kaptak közös ajándékként, de mindenki kapott egy személyes ajándékot is. A támogatás forinban mért értéke 1 millió forint volt, de az örömöt nem lehetett pénzben mérni.

 

 

Hátrányos helyzetűeken segít az Austrotherm

Régi igazság, hogy a gazdagok tudnak igazán spórolni. Még az olyan költségcsökkentő beruházások is, mint a hőszigetelés, tőkét igényel, és a szegényebbek ezt nem tudják előteremteni. Ezen segít az Autonómia Alapítvány és a Habitat for Humanity közös projektje, mely a rossz anyagi helyzetben levő családok lakásviszonyainak javítására jött létre. A programban 110, lakással rendelkező család vehet részt, melyek vállalták, hogy alacsony jövedelmük ellenére havonta legalább 5-15 ezer forintot megtakarítanak a felújításra. Az előtakarékosság elengedhetetlen feltétele a projektben való részvételnek, mert a komfortos épület megteremtése csak a rövidtávú cél. Ahhoz, hogy ez az új életminőség meg is maradjon, fejleszteni kell a családok pénzügyi tudatosságát, meg kell ismertetni őket a felelős anyagi tervezéssel, az öngondoskodással. Ezért a résztvevőknek pénzügyi képzésen is részt kell venniük. A 6-18 hónapon keresztül gyűjtött pénzt az Autonómia Alapítvány megduplázza; az így összegyűlt tőke csak a lakhatási körülmények javítására fordítható. Az Autonómia Alapítvány és a Habitat for Humanity segíti a felújítás menetét és ellenőrzi a munkák kifizetését is.

 

A tavalyi nagykanizsai szociális építőtábor sikeréra alapozva az Austrotherm Kft. az idén is támogatja a szegények lakhatási körülményeit javító projektet. A kedvezményes áron szállított homlokzati hőszigetelés révén nem csak az épületek energiafogyasztása lesz kisebb, hanem a lakások is élhetőbbek, egészségesebbek lesznek.

 

Építőipari összefogás

 A VIASAT3 az Álomépítők című produkciójában nehézsorsú, reményvesztett családok kapnak lehetőséget az újrakezdésre. Az Austrotherm Kft. is részt vesz a munkában, és támogatást nyújt olyan családoknak, akiknek valóban jól jön a segítség.

A műsor - többek között – azoknak nyújt kapaszkodót, akiknek vagy az árvíz tette lakhatatlanná otthonukat, vagy gyermekük betegségének kezelése emésztette fel tartalékaikat. Az Álomépítők profi csapata megmutatja a nézőknek, hogy ha egy közösség tagjai összefognak a bajban, akkor egész családok sorsát változtathatják meg, visszaadva a lehetőséget és a reményt egy békés, boldog élethez. A csapat szakemberei azon dolgoznak, hogy olyan otthont teremtsenek a műsorban szereplők számára, amely praktikus, mégis egyedi, megfelel az adott család igényeinek és saját egyéniségüket is tükrözi. A nézők amellett, hogy valós történeteknek lehetnek tanúi, hasznos tippeket kapnak házépítéshez, és különböző trükköket leshetnek el a belső terek kialakításához. A családi házak, energiatakarékos, korszerű házak lesznek, amire az Austrotherm Kft. részvétele is garancia.