Sorry, the requested view was not found.

The technical reason is: No template was found. View could not be resolved for action "webPushNotification" in class "Seam\SeamTemplate\Controller\TemplateController".

Milyen az ideális vastagság?

Minden szakmának megvannak az unalomig ismételt kérdései, amelyeket az érdeklődők újra és újra feltesznek. Az ilyen kérdéseket – és a hozzájuk tartozó válaszokat - az internet világában sokszor GYIK-nak rövidítik. Fontos, hogy az érintettek gyorsan és egyszerűen kapják meg az információt, ezért a honlapok többnyire külön menüpontban ismertetik ezeket. Nézzük meg, mik azok a kérdések, melyeket érdemes tisztázni a homlokzati hőszigetelések kérdésében!

Az optimális szigetelési vastagság nem egy fizikai állandó, mint a fény sebessége. Ahogy változik az energiahordozó ára, ahogy egyre égetőbb a klímavédelem, úgy növekszik a hőszigetelés ésszerű vastagsága. Ellenébe hat viszont a magasabb ár, de ezt rendszeresen túlbecsülik. A fix költségek (állványozás, ragasztó, dűbel, vakolat, munkadíj) jelentős részaránya miatt a kétszer olyan vastag hőszigetelés közel sem kerül kétszer annyiba, de a duplán olyan hatékony. Ma panelra vagy rosszul szigetelt tégla épületre legalább 10 cm, de ha a hamarosan életbe lépő új rendeletekre is figyelemmel akarunk lenni, úgy inkább 15 cm vastag GRAFIT REFLEX® polisztirolhab hőszigetelés javasolt. Ezzel tesszük értékesebbé lakásunkat, és megvédjük magunk attól, hogy egy-két évtized múlva a változó körülmények miatt újra kelljen szigetelni épületünket.