Fák + hőszigetelés = egy erős csapat a klímaváltozás elleni küzdelemben

A fa, mint klímavédő

A fák a növekedésük során szenet kötnek meg, ami azt jelenti, hogy a légkörből eltávolítják az üvegházhatású gázok közül a CO2-t. Tehát segítenek abban, hogy a Földön a klíma kellemes és élhető legyen.

Egy felújított családi ház annyi szén-dioxidot takarít meg, amennyit egy hektár erdő elnyel.

Egy családi ház felújítása során kb. 200 m2 Austrotherm GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelés szükséges, ami 70 év alatt annyi CO2-t takarít meg, amennyit egy hektár lucfenyő erdő tud megkötni ugyanebben az időszakban. A hőszigetelés, egy nemrég megjelent nemzetközi tanulmány szerint, a top 10 tennivalók között van, mellyel egy magánszemély élhet, ha szeretne tenni a klímavédelem érdekében.

Kevesebb CO2 hőszigeteléssel

A klímavédelmi intézkedések megvédhetnek minket, gyermekeinket és unokáinkat attól, hogy az éghajlatváltozás komolyabb problémákat okozzon a jövőben. A kiváló hőszigetelőanyagok függetlenül attól, hogy felújításról, vagy új épületekről van szó, különösen hatékonyak a klímavédelemben. Ezt mutatja az a tény is, hogy egy m2 Austrotherm GRAFIT REFLEX® hőszigetelés annyi CO2-t takarít meg, amennyit két fa köt meg évente.*

* A következő értékekkel számítva: egy 25m magas és 30cm átmérőjű lucfenyő mellkasmagasságban 12kg CO2-t tárol évente. Két fenyőfa esetében 70 év alatt ez körülbelül 1700kg CO2 tárolását eredményezi. (forrás: Bajor Erdészeti Szaklap – lwf.de)