HŇĎszigetelŇĎ anyagok

Mikor t√©r√ľl meg a plusz hŇĎszigetel√©s?

B√°r a hŇĎszigetel√©snek komoly, p√©nzben nem m√©rhetŇĎ elŇĎnyei is vannak, m√©gis mindig felmer√ľl a k√©rd√©s: mikor t√©r√ľl ez meg nekem?¬†

Vegy√ľnk egy tipikusnak mondhat√≥, 70-es √©vekben, B30-as t√©gl√°b√≥l √©p√ľlt h√°zat. Ha a mai elŇĎ√≠r√°soknak megfelelŇĎen akarjuk szigetelni (U=0,24 W/m2K), √ļgy 11 cm Grafit¬ģ Reflex hŇĎszigetel√©s lesz a j√≥ v√°laszt√°s. A 2018-t√≥l k√∂telezŇĎ k√∂zel z√©r√≥ energiafelhaszn√°l√°s√ļ √©p√ľletek elŇĎ√≠r√°sainak akkor fogunk megfelelni, ha 16 cm-es a Grafit¬ģ Reflexet haszn√°lunk. ElŇĎbbi ma a kereskedelemben n√©gyzetm√©terenk√©nt kb. 3.500 Ft/m2 brutt√≥ √°ron beszerezhetŇĎ, m√≠g a 16 cm-es v√°ltozat 4.700 Ft-ba ker√ľl. A kivitelez√©st mindk√©t esetben 2.500 Ft-nak vessz√ľk. Egy n√©gyzetm√©ter hŇĎszigetel√©s √≠gy 6.000 ‚Äď 7.200 Ft lesz. A k√©rd√©s csak az: mennyit tudunk √≠gy megsp√≥rolni?

A szigeteletlen fal egy n√©gyzetm√©ter√©n √©venk√©nt 14 m3 g√°z energi√°ja sz√∂kik el, ami szigetel√©s ut√°n 2,4, illetve 1,7 k√∂bm√©terre cs√∂kken. √ćgy teh√°t az elsŇĎ v√°ltozat eset√©ben 1.624 Ft-ot takar√≠tunk meg n√©gyzetm√©terenk√©nt (140 Ft/m3 g√°z√°rral sz√°molva), illetve az energiatakar√©kos v√°ltozat eset√©ben ez 1.722 Ft lesz. A hŇĎszigetel√©s n√©gyzetm√©ter k√∂lts√©g√©t ezzel elosztva, megkapjuk, hogy h√°ny √©v alatt t√©r√ľl meg a befektet√©s: 4,2-4,5 √©v, de ha kihaszn√°ljuk az √°llami t√°mogat√°st, a megt√©r√ľl√©si idŇĎ a fel√©re is zsugorodhat.


  Kivitelezés

  Animációs film


  MŇĪszaki adatlap

  Grafit Reflex


  Teljesítménynyilatkozat

  Grafit Reflex  Hírek

  A fokozott hŇĎszigetelŇĎ k√©pess√©gŇĪ GRAFIT REFLEX¬ģ homlokzati lemezek most kedvezm√©nyesen kaphat√≥k partnereinkn√©l. 
  GRAFIT REFLEX¬ģ tavaszi akci√≥!
  A hŇĎszigetel√©si ig√©ny n√∂veked√©se kih√≠v√°st jelent a tervezŇĎknek, √©p√≠ttetŇĎknek √©s a gy√°rt√≥knak egyar√°nt. Az energiatakar√©kos ford√≠tott tetŇĎk kialak√≠t√°sa sor√°n felmer√ľlŇĎ neh√©zs√©gekre is van m√°r megfelelŇĎ megold√°s. De van-e m√©g √ļj √∂tlet ezen a t√©ren?