Cégtörténet

Az AUSTROTHERM Kft.-t a Győr megyei Állami Építőipari Vállalat és az osztrák Dämmstoffe Nowotny alapította 1990-ben, expandált polisztirolhab hőszigetelő anyagok gyártására. Győrben, a házgyár területén kezdtük meg a termelést 1991 márciusában. Az első évben 16.000 m3 szigetelőanyagot értékesítettünk. A következő évben a magyar fél kilépett az üzletből. A tulajdonosi viszonyokban bekövetkezett változás miatt nem torpant meg a fejlődés, az első teljes évben, 1992-ben megdupláztuk az eladást.

A mennyiségi növekedés mellett a kezdetektől nagy súlyt fektettünk a minőségre. A korábban Magyarországon csak "egytípusú termékként" ismert polisztirolhab széles választékát kínáltuk már az első évben is.

A korabeli szabvány által meghatározott, gyártható termékek körét folyamatos termékfejlesztéssel bővítettük. Hazánkban mi vezettük be a lépéshangszigetelő polisztirol lemezt (AT-L2, AT-L4), a lejtésképző hőszigetelést (ez 1999-ben CONSTRUMA nagydíjas lett), az expandált polisztirol habból készülő lejtéskorrekciót, az  EXPERT, EXPERT FIX, EXPERT DRÉN, OÁZIS®, GRAFIT®, GRAFIT REFLEX® és a Zenit® márkanevű, speciális hőszigetelő termékeket.

A gyártmányfejlesztés természetesen további beruházásokat igényelt, a szükséges gépek beszerzéséről folyamatosan gondoskodni kellett. Az évről évre bővülő forgalom 2001-ben lehetségessé tette a második, gyöngyösi gyárunk beindítását, majd 2008 őszén elindult a szekszárdi üzem is. 

Az osztrák anyavállalat, aki időközben szintén felvette az AUSTROTHERM nevet, a 90-es évek közepétől folytatta a nemzetközi a cégcsoport kiépítését. Néhány év alatt Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában, Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában Németországban és Törökországban létesültek AUSTROTHERM cégek, gyártóüzemek, illetve Horvátországban kereskedelmi képviselet.

30 éves az Austrotherm

A 30 éves jubileumunk alkalmából a cég ügyvezető igazgatója interjút adott. Az alábbi linken a teljes interjút elolvashatja: Interjú Bozsaky János ügyvezető igazgatóval.

Austrotherm évről évre

Időtálló minőség: 30 éves az Austrotherm Hőszigetelőanyaggyártó Kft.

Kérjük, fogadja el a sütik, hogy megtekinthesse videóinkat.