Austrotherm = időtálló minőség

Az Austrotherm Hőszigetelőanyag Gyártó Kft. 1990-es alakulása óta a magyarországi hőszigetelőanyag gyártó piac meghatározó szereplőjévé vált. 


A több mint 100 főt foglalkoztató vállalat székhelye Győrben található. Győr mellett Gyöngyösön és Szekszárdon rendelkezik gyártókapacitással az Austrotherm, így biztosított az országos lefedettségű termékellátás. 


A vállalkozás fő tevékenysége az EPS hőszigetelőanyag gyártása és forgalmazása, mely kiegészül más hőszigetelő anyagok (például XPS lemezek)  és kiegészítő termékek értékesítésével. Az Austrotherm Kft. gyártósoráról az elmúlt három évtized alatt több mint 10 millió m3 EPS termék került a magyarországi épületekre.
Az Austrotherm nagy hangsúlyt fektet a minőségi termékek gyártására, ezt három minőségügyi laboratóriumban rendszeresen végzett minőségügyi vizsgálatok is alátámasztják. 

Időtálló minőség a gyakorlatban

A több mint 30 éve beépített Austrotherm homlokzati hőszigetelő lemez mintavételes laboratóriumi vizsgálata azt mutatta, hogy beépítése óta még a deklarált értéknél is 7%-kal jobb teljesítményt nyújtott az anyag. Ez annyit jelent, hogy 30 éven keresztül 7 %-kal több energiát spóroltak meg a lakók, mint amit eredetileg terveztek. A minőség iránt elkötelezett gyártó nem csak előállítja a kiváló termékeket, hanem a vevők helyes döntését előkészítendő meg is mutatja azok jó tulajdonságait. Mérésekkel támasztottuk alá, hogy az Austrotherm időtálló minőség.

Hőszigetelés = megtérülő befektetés


A szigorodó környezetvédelmi előírások, valamint a növekedő energiahordozó árak is hozzájárultak ahhoz, hogy egyre nő a minőségi hőszigetelő anyagok iránti kereslet. 
Az Austrotherm polisztirol termékei hozzásegítenek minket abban, hogy környezettudatos épületeinkkel a fenntartható jövőt építhessünk. A hatékony hőszigeteléssel jelentősen csökken az otthon fenntartási (fűtési és hűtési) költsége.  
 

Az Austrotherm Csoport

Az osztrák családi tulajdonban lévő Austrotherm Csoport 12 országban 26 hőszigetelőanyag gyártó üzemmel rendelkezik. Az wopfingi központ mellett még két üzem található Ausztriában (Pinkafeld, Purbach), ezen felül Magyarországon (3 üzem: Győrben, Gyöngyösön és Szekszárdon) Csehországban, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Németországban, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Törökországban van jelen a vállalat. Az Austrotherm Csoport a 6.000 munkatársat foglalkoztató Austrotherm Csoport a Schmid Industrieholding része. 

2020-ban 30 éves lett az Austrotherm

A 30 éves vállalati jubileum alkalmából a cég ügyvezető igazgatója interjút adott. Az alábbi linken a teljes interjút elolvashatja: Interjú Bozsaky János ügyvezető igazgatóval.

Austrotherm évről évre

Időtálló minőség: 30 éves az Austrotherm Hőszigetelőanyaggyártó Kft.

Kérjük, fogadja el a sütik, hogy megtekinthesse videóinkat.