Online továbbképzésen vettünk részt

Bár úgy tűnik, hogy a vírus egyre inkább tért veszít, a konferenciák még a virtuális térben zajlanak. Ilyen volt 2021. május 12-én a Családi ház és szerkezet: ma és holnap online továbbképzés is a Build Communication szervezésében, amin mi is részt vettünk. 

A családi házas építkezések és felújítások számának növekedése várható az elkövetkező években a számos támogatási lehetőségnek köszönhetően. A változó megrendelői igények és jogszabályi környezet, valamint az évek óta nem szűnő szakemberhiány folyamatosan kihívások elé állítják a tervezőket, kivitelezőket egyaránt.
De milyen a XXI. századi családi ház szerkezeti és energetikai szempontból? Milyen elvárásokkal érkezhetnek a megrendelők és milyen válaszokkal kell rendelkeznie az építészeknek és a kivitelezésben dolgozó gyakorlati szakembereknek? Milyen esztétikai, szerkezeti és energetikai feltételeknek kell megfelelnie a ma megfizethető és a jövőben is jól működő, energiatakarékos és korszerű ház alapvető szerkezeteinek?
Ezekre a kérdésekre is adott választ a konferencia, ahol mi a termikus burok korszerű kialakításáról és az alkalmazható anyagokról beszéltünk.