Fix pont lábazatra. Expert® Fix

Az Austrotherm Kft. 2000. óta gyárt formahabosított anyagokat. Az Expert® Fix lábazati hőszigetelés 2005-ben jelent meg új termékként a magyar piacon, az azóta eltelt másfél évtizedben a zöld, bordázott lemezek már a legtöbb tüzépen elérhetők országszerte.

Fix pont Szombathelyen

A Meliorációs és Rekultivációs Kft. 1992. február 18-án alakult Szombathelyen. A családi vállalkozásként működő cég fő profilja a mélyépítés, csatornázás, víz- és útépítés. A MELIR Építőanyag Kereskedést 2003-ban hozták létre, mely azóta a megye meghatározó építőanyag forgalmazójává nőtte ki magát

Móricz Attilát, a MELIR építőanyag kereskedés telepvezetőjét kérdeztük arról, hogy miben látja az Expert Fix erejét a lábazati hőszigetelő termékek piacán.

„Építőanyag kereskedésünk 2003. óta várja a vevőket. Megbízható beszállítói körre építünk, ezek közül egyik az Austrotherm, a hőszigetelő termékeit már a kezdetektől fogva forgalmazunk, a termékpalettát a vevői igények szerint bővítjük. Csapatunk 6-7? főből áll, rendszeresen vesznek részt szakképzéseken, hogy az érdeklődők kérdéseire maximálisan meg tudjanak felelni. Új házat építők, felújítók gyakran térnek be hozzánk tervrajzzal a kezükben, mi kiszámoljuk számukra az anyagszükségletet, tanácsokat, ötleteket adunk, igyekszünk az optimális ajánlatot adni.

Az Austrotherm teljes termékpalettája elérhető nálunk, jelentősebb készletet a sztenderd anyagokból tartunk a telephelyen, úgy, mint a homlokzati anyagok, a lépésálló szigetelés, xps termékek, és lábazatra az Expert Fix.

A lábazati anyag bevezetésénél természetesen meg kellett győzni a kivitelezőket a zöld Austrotherm termék létjogosultságáról, ám azt tapasztaltuk, hogy a beépített anyag jól vizsgázott, hiszen kiváló hőszigetelőképességű terméket kapnak kedvezőbb áron.  A méretváltás (100x50 cm méretű lemezekre) révén a termék raktározása, szállítása optimálisabban tervezhető. A legkelendőbb vastagság nálunk jelenleg 8 cm a lábazati anyagból, jellemzően kisebb társasházak, családi házak építésére és felújítására viszik.”

Röviden így fogalmaznám meg, hogy miért ajánlom lábazatra az Expert® Fix-et:

  • megbízható, méretpontos termék
  • korrekt gyártói háttér
  • Magyarországon gyártott termék, biztos ellátás
  • kivitelezők által is elismert és keresett
  • jó ár-érték arány

Formahabosított anyagokat 2000. óta gyárt az Austrotherm. Az Expert Fix lábazati hőszigetelés 2005-ben jelent meg új termékként a magyar piacon.

Az expandált, és az extrudált habok mellett a polisztirol hab hőszigetelések harmadik csoportja az alacsony nedvességfelvételű formahabosított expandált polisztirolhab. Az anyag szemcséi speciális felületi bevonatot kaptak, mely meggátolja, hogy a nedvesség a páradiffúzió hatására a gyöngyök – amúgy zártcellás – belső struktúrájába hatoljon. Ez a bevonat a gyártás során egyúttal segíti a gyöngyök egymáshoz tapadását is. A formahabosítás során egy gyártási ciklusban 1-1 hőszigetelő elem készül. A kisméretű sablonban igen jól szabályozható a termék minőségét és annak egyenletességét alapvetően befolyásoló gőznyomás viszonyok. A gyöngyök nagyobb felületen és hatékonyabban olvadnak össze, a szemcsék közötti hézag térfogata jelentősen kisebb, így egy rendkívül tömör szerkezetű anyag készíthető. Az alapanyagok és a gyártási technológia együttesen kiváló terméktulajdonságokat eredményeznek, melynek köszönhetően a formahabosított termékek nedvesség tartós jelenléte mellett is megőrzik kiváló hőszigetelő tulajdonságaikat és mechanikai paramétereiket.

A formahabosítással készülő AUSTROTHERM expandált polisztirolhab hőszigetelő anyagok nagy szilárdságúak, amelyek különösen alacsony vízfelvételük és kitűnő mechanikai tulajdonságaik révén alkalmasak talajjal érintkező szerkezetek, talajon fekvő padlók, pincefalak, illetve lábazatok külső oldali hőszigetelésére, de akár fordított tetők hőszigetelésére, valamint zöldtetők vízmegtartó rétegeként és padlófűtés csövek rögzítésére is.