Újszerű kezdeményezéssel segíti Szekszárdot az Austrotherm

A hőszigetelőanyagok gyártásával foglalkozó Austrotherm kétmillió forintos támogatásának köszönhetően újulhat meg a Kölcsey lakótelepen található játszótér – tudatta Ács Rezső polgármester és Bozsaky János, a vállalat ügyvezető igazgatója kedden a városházán megtartott sajtótájékoztatón.

Ács Rezső elmondta, az önkormányzatot az Austrotherm kereste meg, felajánlva a kétmillió forintos támogatást. Azt, hogy az összeget mire használják fel, közös egyeztetés nyomán döntötték el, így esett a választás a Kölcsey lakótelepen található játszótér felújítására. A városvezető hozzátette, a játszótéren, melynek környékén sok gyermekes család él, a játékok jelentős részét lecserélik.

Ács Rezső tudatta, az Austrotherm a város legnagyobb adófizetői közé tartozik, így az általa befizetett adóforintok útján a mindennapokban is támogatja a várost. Ám a most felajánlott pénzösszeggel ezen felül is segítséget vállaltak.

A polgármester arról is szólt, hogy a helyi vállalkozások rendszeresen támogatják városi rendezvények megtartását, ám a mostani kezdeményezés túlmutat ezen. Hozzátette, korábban már volt rá példa, hogy egy helyben működő vállalkozás óvodai eszközök beszerzését segítette az általa felajánlott támogatással. Mint mondta, az ilyen újszerű kezdeményezések példáját a remények szerint további, a városban működő vállalkozások is követik majd.

Bozsaky János, az Austrotherm ügyvezető igazgatója felidézte, a vállalat 2006-ban határozta el, hogy Szekszárdra települ, új raktárcsarnokukat pedig az idén avatták fel. Hozzátette, a cég a kezdetektől fogva sok segítséget kapott az önkormányzattól. Mint az ügyvezető igazgató fogalmazott, szeretnének továbbra is jó adófizetők maradni, de ezen felül támogatás útján is kivenni a részüket a város fejlődésének elősegítésében.

Bozsaky János tudatta, a vállalat számára fontosak a gyermekek, a fiatalok, ezért is esett a választás a közös egyeztetés nyomán a játszótér felújítására, biztonságosabbá tételére.

A sajtótájékoztató végén Ács Rezső és Bozsaky János kézjegyével látta el a támogatásról szóló dokumentumot.