Austrotherm Ippon judo edzéshez tatami alá

AUSTROTHERM IPPON

Prevenció rugalmasan

Bemelegítés, edzés során magas dobásszámú, ismétlődő gyakorlatok (zuhanások, gördülések, csúsztatott esések) elvégzése terhelheti az ízületeket. A gyakorlatok során, abban a pillanatban, amikor a sportoló a talajra ér, a becsapódási energia csökkentésével – a talajra átvezetéssel - kímélhetjük a csontok, izmok, ízületekre ható erőt, ezáltal biztonságosabbá tehető a gyakorlat. Gyermekek, fiatalok esetében fokozottan ügyelni kell a növekedésben lévő szervezet – például laza ízületek - óvására.

Sportpadlók, a legtöbb edzőterem padlója nem alápárnázott, azaz ’lengőparkettás’, ezért nem rendelkezik megfelelő becsapódás elnyelési képességgel. Az edzőterem átalakítása, megfelelő párnázottságú sportpadló kialakítása költséges. A kialakított rendszer továbbvitele költözés esetén nem megoldható.

Megoldás: AUSTORTHERM IPPON

A tatami alá egy speciális, terhelhető Austrotherm polisztirol lemez helyezésével nagymértékben csökkenthető a becsapódás a sportolók talajra érkezésekor. Az Austrotherm Ippon expandált polisztirolhabot zárt cellás gyöngyök alkotják, melynek 98%-a nyugvó levegő. Ez az egyik legtermészetesebb anyag, ami légrugóként működve csökkenti a becsapódás erejét. Az anyag sajátosságából adódóan nagy terhelés esetén a lemezek felülete egyenetlenné válhat.

  • Az optimális nyomószilárdságú és vastagságú polisztirolhabot edzők és sportolók bevonásával választottuk ki. A tatami alá 2m x 1m lemezek kerülnek, így a rétegrend a következő: sportpadló + 5 cm vastag Austrotherm Ippon lemez + tatami
  • Költséghatékony megoldás:  Könnyen lerakható, tartós, igény esetén máshol is összerakható a rendszer.
  • Komfortos, biztonságos edzés a kimagasló sportteljesítményért: Az Austrotherm Ipponnal megalapozott edzési felület hatékonyan védi a sportoló ízületeit, hosszú időn át rendszeresen végzett sporttevékenység esetén is.

 

A preventív, rugalmas és költséghatékony rendszer kíméli az ízületeket, azáltal, hogy a tatamira való érkezéskor a testre ható erő egy részét rugalmasan elnyeli. Ezáltal megelőzhetők sportsérülések, hatékonyabban fejleszthetők a motorikus képességek. Az Austrotherm Ippon lemezek tatami alá helyezésével hatékonyabbá és eredményesebbé tehető a judo edzés – a mozdulatok nagyobb ismétlésszámban és biztonságosabban elvégezhetőek.