Sziget hangulat

Referencia

A Lanzarote villa építésénél a tulajdonos kizárólag az osztrák minőségre támaszkodott. Az Austrotherm termékeit az épület minden részén használták kívül és belül is. Kezdve az üvegkupolától a homlokzat elegáns vonalán át a medencéig.

Körülbelül 140 km-re nyugatra a marokkói partoktól fekszik Lanzarote a Kanári-szigetek legészakibb szigete. Puerto Calero déli kisvárosában a közelmúltban egy szép fehér villát építettek mindössze 200 méterre a tengertől. A környéken található a Kanári szigetek legszebb kikötője és a gyönyörű sétányok egyből hívogatnak minket egy sétára. A tulajdonos már régóta jár a szigetre nyaralni, de csak pár éve határozta el, hogy saját otthont szeretne a szigeten. Osztrákként el akarta hozni a szigetre a hazai szabványokat, amiket természetesen osztrák termékekből szeretett volna megvalósítani. Ezért az összes anyag, ami kellett az épülethez mind Ausztriából érkezett.

Közvetlen import

Egyedül a beton az, ami a szigetről származik. A többi építőanyag és beleértve a hőszigetelést is egyenesen Ausztriából jött. A hőszigetelésben is a legmagasabb minőséget szeretett volna a tulajdonos választani, ezért döntött az Austrotherm anyagai mellett. Így az alagsortól az oldalfalakon keresztül a tetőn át egészen a medencéig Austrotherm termékek kerültek beépítésre. A tulajdonos egészen véletlenül találkozott az Austrothermmel és látta mi minden lehetséges a cég termékeivel. Az előzetes tervekben és a részletek kidolgozásában is segítségre talált a vállalat munkatársai között. A 70 cm-s Attika elemek betervezése és kialakítása nagyon nehézkes volt. Azonban szakértők megtalálták a helyes megoldást, hogy az elem jól is mutasson az épületen és még a funkcióját is betöltse.

Kézzel fogható minőség

Az Austrotherm nem csak  termékei minőségével, hanem a munkatársak szakértelmével is hozzájárult ahhoz, hogy a villa a lehető legjobban mutasson és még műszakilag is megfelelő legyen. Az üvegkupola kialakítását is rá lehet bízni az Austrotherm-re. EPS darabokból lett előkészítve egy zsaluzat, amely segítségével kiöntötték a betonelemeket és meg volt jelölve az is hol kell üveget használni a kupolában. A végeredmény az lett, hogy a nap sugarai 40 különböző üvegen keresztül sütnek be az épületbe.

Esős napokon

A dupla villa két külön bejárattal rendelkezik. Az A villa egész évben bérelhető a nyaralók számára, míg a B villa csak akkor foglalható el, ha a tulajdonos éppen nem élvezi a villa kényelmét. A villa felszereltsége nem hagy kívánni valót maga után: mennyezeti hűtés és padlófűtés is helyet kapott a medence, szauna, ping-pong asztal és egy biliárdasztal mellett. Így, ha véletlenül esősre fordulna az idő akkor is jól el lehet tölteni a villában az időt míg előbújik a nap.