Folytatódik a telephelyfejlesztés az Austrotherm-nél

Új, komplett csomagoló gépsort üzemeltek be Gyöngyösön

Az Austrotherm Kft. 1991 óta gyártja az expandált polisztirolhab (EPS) hőszigetelő anyagokat. A győri központ mellett gyöngyösi és szekszárdi gyárakból látja el országszerte partnereit a piacvezető vállalat. 

A gyöngyösi Austrotherm üzemben 2022-ben folytatódott az üzem fejlesztése. Egy további új gépsort helyeztek üzembe, a méretre vágott polisztirol lemezek csomagolására. Az új berendezés teljesítménye jelentősen nagyobb, a régi gépnek közel a duplája. A sztenderd méreten túl nagyméretű, 1x2 méteres lemezek csomagolására is képes.
Az Austrotherm fóliával ellátott termékeket a sor végén robotkar helyezi a kihordó pályára, majd targoncával a készáru raktárba szállítják, ahonnan zökkenőmentesen történik a kiszállítás az építőanyag telepekre és a kivitelezések helyszínére. A nagyobb kapacitású fólia csomagoló, palettázó gép és a berendezéshez kapcsolódó hosszabb görgősor- pálya segíti a folyamatos termelést.

Grafit Reflex® gyártás

Az Austrotherm második gyára 2001-ben kezdte el működését Gyöngyösön. A növekvő hőszigetelési igény és a hőszigetelésre vonatkozó szigorúbb szabályozás életre keletette a grafit adalékos polisztirolt. Így kisebb vastagságban ugyanaz a hőszigetelő képesség érhető el. Nem sokkal a megnyitás után kezdődött el a GRAFIT termékek gyártása. A sötétebb lemezek azonban a kivitelezés közben túlmelegedhetnek és leválhatnak a falról. Ezt a problémát az Austrotherm orvosolni is tudta és 2010-től elindult a fényvédő bevonattal rendelkező GRAFIT REFLEX® homlokzati lemezek gyártása a Gyöngyösi gyárban.