Energiatakarékos otthon. Padlón ülö hölgy bögrével.

Ezért érdemes a GRAFIT RELFEX-et választani:

Fokozott hőszigetelés – vékonyabban is hatékony

Az egyre szigorúbb épületenergetikai szabályozás mind hatékonyabb hőszigetelést kíván. Az elvárásainknak vagy extrém vastag hőszigeteléssel, vagy minőségileg jobb szigetelőanyagokkal tudunk csak megfelelni. Az AUSTROTHERM GRAFIT REFLEX®  homlokzati hőszigetelő lemezekkel könnyebb kielégíteni a hőtechnikai követelményeket. Az anyag szürke színét az ultrafinom szemcséjű grafit adalékolásnak köszönheti, aminek hatására hőszigetelő képessége 23%-kal javul a megszokott fehér színű lapokhoz képest.

Megegyező hőszigetelési hatékonyság vékonyabb hőszigeteléssel – költséghatékony

A homlokzatra 18 cm vastag AT-H80 homlokzati hőszigetelés szükséges. Ugyanezt a hőszigetelési hatékonyságot 14 cm vastag GRAFIT REFLEX® hőszigeteléssel is teljesíthetjük. Így 4 cm-rel vékonyabb hőszigetelés is elég a homlokzatra.A homlokzatra 18 cm vastag AT-H80 homlokzati hőszigetelés szükséges. Ugyanezt a hőszigetelési hatékonyságot 14 cm vastag GRAFIT REFLEX® hőszigeteléssel is teljesíthetjük. Így 4 cm-rel vékonyabb hőszigetelés is elég a homlokzatra.

Keskenyebb ablakpárkányok

A 14 cm-es szürke homlokzati hőszigetelő lemezekkel spórolhat az ablakpárkánnyal: keskenyebb párkánylapokra van szüksége (alumínium vagy kő), mely a költségek akár 10% -át megtakarítja.

Rövidebb dübelek

A dübelezésnél is költségeket takaríthat meg, mivel rövidebb dübelek szükségesek a vékonyabb hőszigeteléshez. 

Nincs szükség tetőfelújításra …

… mert például 20 cm-es eresznél, 14 cm-es szürke homlokzati szigetelőlemez felhasználásával minden csatlakozás továbbra is működőképes, ha esztétikailag el tudjuk fogadni. De 18 cm vastag fehér homlokzati lemezek használata esetén a kiálló rész túl kicsi, és a tetőt fel kellene újítani.

Nagyobb lakótér, több hasznos terület

Minden négyzetcentiméter lakótér értékes. Egy átlagos méretű, kétszintes családi ház esetén, ha a külső méretek megtartása mellett 18 cm fehér homlokzati hőszigetelés helyett 14 cm GRAFIT REFLEX® lemezeket építünk be, a lakótér 4 m2-rel nő, azonos hőszigetelési hatékonyság mellett. 
 

Több fény az otthonokban

A fokozott hatékonyságú Austrotherm GRAFIT REFLEX® hőszigetelés alkalmazásával több napfény jut a belső terekbe, mivel az ablakoknál a vékonyabb hőszigetelés révén nagyobb a fény beesési szöge. 

GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelés kivitelezése

Oops, an error occurred! Code: 202404152034560a84b676