Város a városban

Referencia

Az osztrák campus modern infrastruktúrát ígér a jövő munkahelyei számára. A bécsi Nordbahnviertel épületkopmlexum Európa egyik úttörő irodaprojektjének számít. Az Austrotherm termékei tökéletesen illeszkednek a fenntartható energia koncepcióba.

Öt modern épület emelkedik a Praterstern közlekedési csomópontján: Az Austria Campus egyfajta város a városban, különféle helyi szolgáltatásokkal, éttermekkel és vonzó irodai légkörrel, mely ötvözi a hatékonyságot és a rugalmasságot a fenntarthatósággal. Két hatalmas épület homlokzata készült Austrotherm GRAFIT REFLEX® hőszigeteléssel, mely illeszkedik az egész városrész energia koncepciójához. Nemcsak az irodaépület profitál ebből, hanem egy óvoda, egy hotel és egy Hofer áruház is, melyek bérlők is egyben. A lépcsők alatt, a kültéri területeken és az alagsor fölötti zöld tető nyomásállóságát és biztonságát az Austrotherm XPS TOP termék biztosítja.

Munka az infrastruktúrával

Különböző méretű és eltérő igényű modern irodákat terveztek ide. Bárki, aki itt dolgozik az infrastruktúrának köszönhetően teljes harmóniába hozhatja a munkáját a magánéletével. Az egész komplexum gondoskodik a következő generációkról is, mivel egy óvoda is helyet kapott itt 3000 m2 alapterületen, ahol 1000m2 kültéri zöld terület is található és 365 gyermek befogadására képes. A Budget Design Hotel Roomz a második a sorban az épületek között. 265 modern szobával és lakosztállyal rendelkezik. Található itt étterem, szauna, fitneszterem és minden igényt kielégítő tárgyalótermek is. A Hofer áruház itt nyitotta meg egyik leányvállalatát. Az üzlet 1600m2-s és az egyik legnagyobb bérlő itt. A cég egyesíti a legkorszerűbb kialakítást az energiahatékony technológiával és közben nem bocsát ki CO2-t.

Geotermikus energia fűtéshez és hűtéshez

A felsorolt szolgáltatások kívül még számos további irodaépület, étterem, egészségügyi központ, konferencia- és rendezvényközpont, valamint üzlet helyezkedik el a 303.000 m2-n.  A terület felét az UniCredit Bank Austria fogja felhasználni. A fenntarthatóság koncepciója a fűtési és hűtési rendszerben is jelen van, ugyanis ezekhez geotermikus energiát használnak. A 250.000 méter hosszú csővezeték hálózat, mely az egész komplexumot ellátja a legnagyobb Ausztriában és az egyik legnagyobb geotermikus projekt Európában.