Sajtóhír

Győr, 2023.02.27.

Austrotherm a BAU 2023 szakvásáron Münchenben (2023.04.17-22.)

Energia költségek csökkentése klímavédő XPS-anyagokkal

A BAU 2023 építőipariszakvásártöbb mint 200 000 négyzetméteren mutatja be az építőipari anyagokat, technológiákat és rendszereket. A vásáron kiállítóként résztvevő Austrotherm standján az „energiaköltségek csökkentése“ a fő téma. Tény, hogy a tetőn, pinceszinten és homlokzaton távozó energia miatt az épületek hővesztesége akár 80%-is lehet. Az A1 csarnokban található Austrotherm standon felújításhoz és újépítéshez is kiválóan alkalmazható, klímabarát XPS hőszigetelő anyagait mutatja be a vállalat.

123 négyzetméteren, közvetlenül az 1-es csarnok bejáratánál (109-es stand) várják az Austrotherm tanácsadói az érdeklődő látogatókat, pincétől a padlásig energiahatékony hőszigetelési megoldásokkal. Jelentős nyomásterhelés vagy nedvességnek kitettség esetén ideális megoldást jelentenek a rózsaszínű hőszigetelő lemezek. A XPS lapok alkalmazási területe igen széles: alkalmazható például lemezalap alatti, pincefal vagy lábazati fal hőszigetelésére, ezen felül fordított tetőkhöz is, vagy emeleti födém felújításakor.

Bemutatásra kerül a standon a sokrétű Austrotherm Uniplatte építőlemez is; belső terek, kiváltképp vizes helyiségek kialakításához alkalmazható. Homlokzati hőszigetelő rendszerekben pedig egyedi homlokzati profilok is építhetők az Uniplatte lemezekből.

Az Austrotherm 2020 óta kínál homlokzati díszítő elemeket Uniplatte lemezek felhasználásával, hullám (vízszintes mintázat) vagy fésűs (függőleges mintázat) dizájnnal.

Austrotherm BAU 2023

Az Austrotherm klímabarát XPS termékeivel jelentősen csökkenthetők az otthonok energia költségei.

A képen az Austrotherm XPS Premium 30: folyamatos termékfejlesztés eredményeképp a hőszigetelő lemez 23%-kal hatékonyabban hőszigetel egy sztenderd XPS termékkel összevetve. 
(Foto: Austrotherm)