Hírek

Sokoldalú tehetség

A béke és a pihenés különleges oázisát egy régi olajmalom épületében alakították ki a németországi Wittenberge városában. Ennek megvalósulása során azonban több kihívással is szembesültek a tulajdonosok. Az épület műemlékvédelem alatt áll, ez korlátozta az átépítés lehetőségeit. Ezen felül az olajmalom épületeiben a szállodának az átalakítás alatt is működnie kellett, a wellnessrészlegben folyó munkák nem zavarhatták a vendégek nyugalmát. Az Austrotherm UNIPLATTE® építőlemeze sokoldalú tehetség volt a fürdőrészleg kialakítása során.

A wittenbergei "Alte Ölmühle" (régi olajmalom) a 19. század közepén épült gyár. A melléképületek 1993-ig olajmagraktárként szolgáltak, majd az egész épületegyüttest az 1990-es évek elején műemlékként jegyezték be. Wittenberge városa egyébként az Austrotherm® németországi gyárának és központjának is otthont ad.

Ma a sörfőzde, a szálloda és a mászótorony mellett egy rendkívüli, mintegy 2300 négyzetméteres gyógyfürdő is található a területen. A tetőterasz pedig csodálatos pihenési lehetőséget nyújt egy szaunaszeánsz után.

A különleges ipari báj megőrzése

Az ipari műemlék tulajdonosa, a Genesis GmbH cég 2008-ban úgy döntött, hogy a helyiségeket folyamatosan átalakítja, éttermet és szállodát nyitott - szem előtt tartva a műemlékhatóság előírásait és az egykori olajgyár különleges történetét. A felújítási munkákat a lenyűgözően wellness-részleg kialakításával egészítették ki.

Az új ’loft spa’ hat tematikus szaunát kínál vendégeinek, köztük egy széles üvegfrontú, az Elba folyó árterére néző panoráma szaunát, egy gőzszaunát, sóbarlangot, két merülőmedencét és négy pihenőhelyet összesen 150 nyugágyazható fekvőhellyel.

Átalakítás a folyamatos üzemeltetés során

"Nagy kihívást jelentett számunkra, hogy a felújítási munkálatokat úgy kellett elvégezni, hogy az alatta lévő szálloda még üzemben volt" - magyarázza Lutz Lange, a Genesis GmbH ügyvezető igazgatója. Az Austrotherm termékek is hozzájárultak ahhoz, hogy a fürdőt mindössze 20 hónapos építkezés után meg lehetett nyitni. Az Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezeket a Kneipp-medencés létesítmény fűtött padjainak, valamint a gőzszauna és a zuhanyzók falainak kialakításához használták. Az Austrotherm UNIPLATTE®-ból a helyszínen alakított elemek megfelelnek a wellness-létesítményekkel szemben támasztott valamennyi követelménynek, a lemezek hordképes alapfelületként szolgálnak a tulajdonos által kiválasztott nagyméretű csempékhez.

Szárazépítés vizes helyiségekben:

Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezek Az Austrotherm Uniplatte® építőlemez olyan rózsaszínű XPS anyag, melyet mindkét oldalon ragasztótapaszba ágyazott alkáliálló üvegszövettel erősítettek meg. Alkalmazható csempe és természetes kőburkolatok vékonyágyas fektetéséhez, hőszigetelésre, vagy belsőépítészeti megoldásokhoz, egyszerű bútorok és dekorációs elemek készítésére. Olyan helyiségekben is felhasználható, ahol a relatív légnedvesség tartósan eléri a 100%-ot. 60 o C-nál magasabb hőmérsékleten nem használható.