Expandált polisztirolhab gyártása

Az AUSTROTHERM hőszigetelő anyagok expandált polisztirolhab termékek. A polisztirolhab alapanyaga polimerizált sztirolgyöngy, amely pentán hajtógázt és a hab tulajdonságait befolyásoló egyéb adalékanyagokat tartalmaz.
A gyártás lépései: előhabosítás, pihentetés, szükség szerint utóhabosítás, tömbhabosítás, a blokkok pihentetése, a termékek méretre vágása.Továbbiakért kattints a videóra!

Oops, an error occurred! Code: 202405221251137454fd31

EPS lemezek vágása

Az expandált polisztirolhab tömbből, izzószálas vágással készülő AUSTROTHERM termékek normál táblamérete 100x50 cm, de a felhasználó kívánsága szerint készülhetnek a még járatos 100x100 cm, 100x200 cm méretben, illetve a legnagyobb 100x400 cm méreten belül bármilyen egyedi táblamérettel.
A sík hőszigetelő táblákon kívül készülnek speciális formára vágott anyagok — pl. íves elemek, oszlop-hőszigetelések, cső héjak — is. A hőszigetelő anyag táblák járatos vastagsága 10 mm-től 10 mm-es lépcsőkben 200 mm-ig
terjed. Egyedi vastagsági méret 1400 mm-ig lehetséges. A táblák szélképzése alapesetben egyenes, de lépcsős, vagy csap-hornyos kialakítás is készülhet.

Oops, an error occurred! Code: 202405221251132898cc37

Lélegző hőszigetelés

A „lélegző fal” kifejezés már erősen bent van a köztudatban, bár szakmailag nem a legtökéletesebb. A falak ugyanis nem lélegeznek, nem szuszognak, és nem is horkolnak, viszont lehetnek nyitottak vagy zártak páratechnikai értelemben. Hangsúlyos a páratechnikai szó, ugyanis meg kell különböztetni a levegő mozgását megengedő, illetve a páravándorlást engedő falszerkezeteket. Az előbbire példa lehet az, ha a rosszul illesztett téglák közül kispórolják a habarcsot, vagy ha a panelhézagok tömítése nem megfelelő. Megállapodhatunk abban, hogy ilyen falazat senkinek nem állhat érdekében, vagyis a légzárás minden homlokzati fal elengedhetetlen követelménye! 

Oops, an error occurred! Code: 2024052212511327771cf4

Ragyogó védelem

Az AUSTROTHERM GRAFIT REFLEX® egyik oldalán rózsaszínű festékkel bevont GRAFIT® típusú expandált polisztirol hőszigetelő lemez. A GRAFIT REFLEX® különleges alapanyagának köszönhetően lényegesen alacsonyabb hővezetési tényezővel rendelkezik, mint a fehér homlokzatszigetelő lemez. A festék bevonat meggátolja, hogy erős napsütésben a felület túlzottan felmelegedjen.

Oops, an error occurred! Code: 20240522125113a55678a6

 

Alkalmazástechnikai segédlet

A vakolt homlokzati hőszigetelő rendszerekre vonatkozó irányelv anyagát a Magyar Építőkémia- és Vakolat Szövetség (melynek az Austrotherm Kft. is tagja) munkacsoportja készítette. Ezen műszaki irányelvet átfogó gyakorlati tapasztalataink valamint legjobb szakmai ismereteink alapján állítottuk össze. 

Homlokzati hőszigetelő rendszerek kivitelezése

Letöltés


 

Tervezz velünk egy életre, vagy kettőre!

Az Austrotherm polisztirol termékei hozzásegítenek minket abban, hogy környezettudatos épületeinkkel megvédjük bolygónk klímáját és hogy fenntartható jövőt építhessünk. A hatékony hőszigeteléssel nem csak a természetnek, hanem pénztárcánknak is segítünk: fűtési és hűtési költségeink csökkenni fognak, így a hőszigetelés hamar megtérül, nem is beszélve arról, hogy otthonunk mindig komfortos marad.