Hírek

Tetőtől talpig

Bécs 10. kerületében egy  újonnan épült ház tetőtől talpig, a padlólemeztől a tetőszigetelő lapokig, Austrotherm-be burkolózott. A kivitelező nagyon elégedett a projekthez használt hőszigetelő anyagokkal.

Elegáns fehér családi ház ékelődik Bécs tizedik lakókerületében az utcán sorakozó házak közé. Az utcán elhaladók számára egy semleges, diszkrét homlokzat látható, ám az udvar felőli oldalon egy kisebb villa képe tárul elénk. A felszín alá tekintünk most: a kivitelezés során Austrotherm hőszigetelő és díszítő elemeket használtak, így biztosítva a tulajdonosok számára az optimális lakóklímát, valamint az igényeknek megfelelően alakították az otthon külső képét is. 

A beépített anyagokat összesítve elmondhatjuk, hogy az építőanyagok közel 35%-a az osztrák Austrotherm és testvérvállalataitól származnak (így például a Baumit homlokzati vakolat, vagy a Murexin ragasztók)

Minőségi anyagokkal 

Körülbelül 200 m2 hasznos lakóterület, helyenként 3,9 m belmagassággal áll az új épületben a tulajdonosok rendelkezésére. A kiváló minőségű épületnek az igények szerint alacsony energiafelhasználásúnak kellett lenni, ezért csak a legjobb minőségű szigetelőanyagok jöhettek szóba.

Az egész ház, a padlólemeztől a homlokzaton át a lapostetőig, Austrotherm által gyártott EPS, GRAFIT és XPS hőszigetelőanyagokkal lett „becsomagolva”, így biztosítva azt, hogy télen bent maradjon a meleg, nyáron kint maradjon a hőség. Az utcafronton lévő homlokzati dizájn-eleme visszafogottan elegáns. A homlokzatborítás vízszintes osztása harmonikusan illeszkedik a garázskapuhoz: a kapu osztott elemeihez igazították a homlokzati panelek fugáit; ezáltal egységes és harmonikus összbenyomást keltve. Mindez az Austrotherm Design elemekkel valósult meg. 

Attika elem – a nagy kedvenc

Összesen 120 folyóméter Austrotherm homlokzati profil beépítés mellett az  Austrotherm Attika elemek használatával vált teljessé az „Austrothermes ház”. Dragoslav Zubic a projekt generálkivitelezője nagyon elégedett volt a 

munka során az Austrotherm termékekkel.  Az Austrotherm Attika elemek különösen fontosak számára, hiszen már a termék tesztelésében is részt vett: az Austrotherm Attika elemek próbabeépítésénél tanácsadóként segített a termék tökéletesítésében. „Ez a villa a hatodik projekt, amelynél az Attika elemeket beépítjük”, mondja Zubic. És hogy mi a véleménye róla? „Ez a termék csúcsteljesítmény”.