Felújított klasszikus épület Austrotherm höszigeteléssel

Austrotherm EPS

Az AUSTROTHERM expandált polisztirolhab hőszigetelő lemezek az épület minden szerkezetén hatékony hőszigetelést tesznek lehetővé.  A hőszigeteléssel tartós épületszerkezeteket, komfortos, gazdaságosabb működtethető épületeket kapunk.

Az AUSTROTHERM expandált polisztirolhab lépéshang-szigetelő anyagok az épületek födémszerkezeteinek hatékony lépéshang-gátlás javulását teszik lehetővé.

A zárt cellás gyöngyökből felépülő anyag 98%-a nyugvó levegő, ami az egyik legtermészetesebb, és a legjobb hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező anyag. A hőszigetelő lemezek tömbhabosítással készülnek, melyek a gyártás következő fázisában a kívánt vastagságra vágnak. Ezért igény esetén és egyeztetés szerint az egyes termékek a táblázatokban szereplő vastagsági értékektől eltérő méretben is rendelhetők.

Az expandált polisztirolhab (EPS) teljes életciklusukban képes a környezet védelmére. Az építészeti hőszigetelő anyagok elsődleges funkciója az, hogy épületeink energiaigényét minimalizálják, így a kisebb energiafogyasztás révén a lakások tulajdonosai kevésbé terhelik a környezetet.  Közhely, hogy a legtisztább energia a meg nem termelt energia. Ezt a tételt számszerűsítve kimondhatjuk, hogy a régi, energiapazarló épületek 3-4-szer annyi széndioxidot eregetnek a levegőbe, mint a korszerűen szigetelt épületek. Szemmel látható tehát, hogy az épületek hőszigetelése szoros összefüggésben van a környezetvédelemmel. Fontos, hogy a gyártási folyamatban se keletkezzen nem kívánt melléktermék. A polisztirolhab előállítása során képződő vágási és egyéb hulladék anyagok nem kerülnek ki a gyárból.

A bonni Építési anyagok Környezetvédelmi Szervezete (Institut Bauen und Umwelt e. V., IBU) a közelmúltban frissítette az építési anyagokra kiadott környezetvédelmi terméknyilatkozatokat. A kutatás során számos anyagot és terméket vizsgáltak meg, csak a polisztirol esetében Európa 13 országának 24 gyártóüzeméből vettek mintát, és értékelték azokat ökológiai szempontból az ISO 14025 szabvány szerint. Az új környezetvédelmi terméknyilatkozat (EPDs) a termékek teljes életciklusát vizsgálja, a gyártástól a megsemmisítésig. Az új eredmények szerint beigazolódott, hogy alaptalanok voltak az EPS-el szembeni fenttartások, a környezettudatos vásárlók is nyugodtan használhatják ezt a kedvező árú, széleskörűen alkalmazható hőszigetelő anyagot, mivel a korábbi rangsor megfordult, és a polisztirol kiemelkedően környezetbarát anyagnak bizonyult. A homlokzati hőszigetelő rendszerek estében egyértelmű győztes a polisztirol. Nem csak a nem megújuló energiaigény szerint, hanem az üvegházhatáshoz és a savasodáshoz való hozzájárulása szempontjából is megelőzte az ásványi hab, ásványi szálas és az ökológiai alternatívának tartott fagyapot termékeket is.

Tervezz velünk egy életre, vagy kettőre!

Az Austrotherm polisztirol termékei hozzásegítenek minket abban, hogy környezettudatos épületeinkkel megvédjük bolygónk klímáját és hogy fenntartható jövőt építhessünk. A hatékony hőszigeteléssel nem csak a természetnek, hanem pénztárcánknak is segítünk: fűtési és hűtési költségeink csökkenni fognak, így a hőszigetelés hamar megtérül, nem is beszélve arról, hogy otthonunk mindig komfortos marad.

Austrotherm EPS alkalmazási területei áttekintő