A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2011­ben indult el az első BETON kurzus és workshop az S39 Hybrid Design Manufaktúra szervezésében, azzal a céllal, hogy a hallgatók először elméletben, majd gyakorlatban is megismerkedhessenek a beton kreatív felhasználási módjaival. Az egyetemi kurzuson a BME építész és egyéb mérnök szakos hallgatói mellett forma és bútortervezők, valamint képzőművészek is részt vesznek.

Először betonból padok készültek, majd 2016­ban lépcsőkkel vált megközelíthetővé a Duna­part, ahol egy grillező is helyet kapott. 2017­ ben a projekt fókuszába a Gellért Gyógyfürdő kifolyócsöve körüli terület vizuális és funkcionális fejlesztése került. A termálvizet összegyűjtő kőrakással spontán kialakított medence összkomfortossá tétele is főszerepet kapott a tervezés során. Emellett a terület olyan okostárgyaknak ad helyet, amelyek felhasználóközpontúvá teszik a Duna­part Szabadság híd melletti szakaszát.

A projektet az Austrotherm már a kezdetektől támogatja, a beton elemek, objektek kiöntéséhez a zsaluzatot a kemény, de formálható Austrotherm N100 EPS lemezek alkotják.

 

A KIFOLYÓT sokan közelítik meg kerékpárral, azt viszont általában a felső rakpart mellett
található tárolóknál hagyják vagy az alsórakpart védőkorlátjához erősítik.
Ezek a megoldások azonban nem túl biztonságosak. Ezért a tér adta lehető­ségeket
figyelembe véve az úttesttel egy síkban betonból öntött kerékpártároló kap helyet.