Bausoft Winwatt program letöltése

Folyamatos a változás a hazai épületenergetikai szabályozásban. 2018. január 1-től minden épületre már a költséghatékony modell lépett életbe. A 7/2006 TNM rendelet szerkezetében nem változott, továbbra is három követelménynek kell megfelelni az épületeknek.

Egyrészt az egyes határoló szerkezetek rétegtervi hőátbocsátási értéke (U, W/m2K) nem haladhat meg egy maximális értéket, másrészt az épület fajlagos hőveszteség tényezőjét (qm, W/m3K) korlátozza a rendelet, végül az épületeknek meg kell felelnie az összesített energetikai jellemző (Ep, kWh/m3a) követelményértékének. Az innen letölthető WinWatt program a számításokat már az új rendelet szerint végzi el, és az első két követelmény teljesülését vizsgálja.

Futtatás után a korábbi projekteknél a Projekt beállítások/Energetika menüpontban az alkalmazandó követelményszintet a Költségoptimalizált (5. melléklet)-re kell állítani.

Letöltés

Fontos!

A WinWatt program futtatásához szüksége lesz az idapi32 programhoz. A szoftvert letöltheti innen: idapi32 letöltés

A WinWatt weboldalunkon elérhető változata futtatható Windows 64 bites rendszereken is, ha a Winwatt oldalról a nem hivatalos idapi32 bites adatbázis motort telepíti:

http://www.bausoft.hu/install/idapi32/Nem_hivatalos_telepito/IDAPI32_telepito.exe

A Winwatt telepítést követően rendszergazda módban működni fog a program (jobb klikk a Winwatt32.exe fájlon és Futtatás rendszergazdaként parancs),

Ha ez problémát jelentene, akkor a WinWatt FAQ szerint kell eljárni:

„ID32_1: Rendszergazdai módban gond nélkül fut a program, de normál felhasználóként futtatva hibaüzenettel leáll az indítás után.

Az adatbáziskezelő alapértelmezett beállításokkal kerül telepítésre, ennek megfelelően a lock fájlt a c:\ könyvtárba akarja létrehozni, ahova azonban nem rendszergazda módban a felhasználó nem hozhat létre fájlt. Rendszergazdai módban azonban konfigurálható az adatbáziskezelő. A c:\Program files\Common files\Borland shared\BDE könyvtárban található BDEADMIN programot kell ehhez elindítani (ugyanez elindítható a Windows Vezérlőpult programjából is a BDE Administrator ikon segítségével). A Configuration lapon a Drivers\Native\PARADOX részben a NET DIR változót, ami C:\ kell átírni egy másik könyvtárra, ahova a felhasználónak írási joga van. (Ahhoz, hogy a változtatást a BDEADMIN észlelje, át kell lépni egy másik mezőbe.) Kilépve a programból kezdeményezi a megváltozott beállítások mentését, ezt el kell fogadni. Ezek után már normál felhasználói módban is használható a program.”