XPS-gyárat vásárolt az Austrotherm Romániában

Az Austrotherm csoport, 100%-ban felvásárolta a „Zentyss” márkával a piacon szereplő XPS-hőszigetelőanyag gyártót. Az aradi telephelyű üzemet teljes személyi állománnyal együtt integrálják az Austrotherm vállalati családba. Az akvizíció révén nő az ellátásbiztonság, valamint vevők számára kínált termékek köre is Romániában és a szomszédos országokban. Arad központi fekvésének köszönhetően optimalizálni tudják a logisztikai folyamatokat, ezzel jelentősen csökkenthető a szállításból adódó széndioxid kibocsátás is. Az elkövetkező években az Austrotherm további fejlesztéseket tervez az aradi telephelyen.

Az Austrotherm Románia vállalathoz jól integrálható a „Zentyss” XPS-gyár. „Vezető piaci pozíciónk az XPS termékek gyártásában ezáltal még biztosabb lábakon áll Romániában. Nagy örömmel tölt el, hogy 106 új munkatársunk lett, akikkel közösen a szolgáltatás minőségének javításán fogunk dolgozni. Vevőinket a jövőben gyorsabban és rugalmasabban tudjuk kiszolgálni”, nyilatkozta Klaus Haberfellner, az Austrotherm GmbH ügyvezetője a sikeres vállalati felvásárlás kapcsán.

Biztos jövőkép az Austrothermnek Romániában

Az Austrotherm vállalat EPS és XPS gyártó kapacitással is rendelkezik Bukarestben és az északkeleti régióban található Horia városában; a vállalat több mint 250 főt foglalkoztat, ehhez csatlakoznak most a „Zentyss” dolgozói.

Az Austrotherm Csoport

Az osztrák családi tulajdonban lévő Austrotherm Csoport 12 országban 25 hőszigetelőanyag gyártó üzemmel rendelkezik. Az wopfingi központ mellett még két üzem található Ausztriában (Pinkafeld, Purbach), ezen felül Magyarországon (3 üzem: Győrben, Gyöngyösön és Szekszárdon) Csehországban, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Németországban, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Törökországban van jelen a vállalat. Az Austrotherm Csoport a Schmid Industrieholding része.