A cseh piacon erősít az Austrotherm

Waldegg/Wopfing/Dynyn, 2021. 11.04. 

Az Austrotherm Csoport klímavédelmi szempontból kiemelten fontos hőszigetelőanyagok gyártója a cseh hőszigetelőanyag-gyártó DCD IDEAL spol. s r.o. vállalat 100 %-os felvásárlásával tovább erősítette piacvezető pozícióját Közép- és Kelet-Európában. A felek megállapodtak abban, hogy a vételárat nem hozzák nyilvánosságra.  

„A DCD megvásárlásával az utolsó fehér foltot szüntetjük meg közép-kelet-európai fő piacainkon, és ezzel erősítjük az Austrotherm piaci pozícióját. A DCD és az Austrotherm sikeres családi vállalkozások, amelyek vállalati kultúrájukat tekintve nagyon jól harmonizálnak egymással. A DCD átvétele a vállalati stratégiát tükrözi, miszerint kiemelt hangsúlyt kap az EPS és XPS termékek piacának fejlesztése. Örülünk a lehetőségnek, hogy csehországi XPS vevőink számára a jövőben EPS termékeket és további szolgáltatásokat is kínálhatunk klímabarát termékportfóliónk bővítésével”, nyilatkozta Klaus Haberfellner, az Austrotherm GmbH ügyvezetője a cégátvétel sikeres lezárásával kapcsolatban.  

DCD IDEAL spol. s r.o. 

A vállalat polisztirol hőszigetelő anyagok piacvezető gyártója Csehországban, mely az építőipart Slavětín és Dynin városokban lévő telephelyekről látja el. A Slavětín-ben lévő üzemben már 1974 óta gyártanak EPS-hőszigetelőanyagot. 2013-ban vezetői kivásárlással 50-50 %-ban Jaroslav Dolina és Martin Sedláček lettek a tulajdonosok, ezt követően jelentős - automatizációt és erőforrás-takarékos gyártást elősegítő - befektetésekre került sor mindkét telephelyen.  

Austrotherm 

Az osztrák családi tulajdonban lévő Austrotherm Csoport 12 országban 25 hőszigetelőanyag gyártó üzemmel rendelkezik. Az wopfingi központ mellett még két üzem található Ausztriában (Pinkafeld, Purbach), ezen felül Magyarországon (3 üzem Győrben, Gyöngyösön és Szekszárdon) Csehországban, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Németországban, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Törökországban van jelen a vállalat. Az Austrotherm Csoport a Schmid Industrieholding része.