Austrotherm Trittschallrolle lépéshangszigetelő tekercs

Expandált polisztirol keményhabból készült AUSTROTHERM Trittschallrolle 650 lépéshangszigetelő tekercs szálerősített PE fólia vagy alufólia kasírozással.

  • Tekercs a gyors és precíz beépítéshez 
  • Alkalmas cement- és úsztatott esztrichekhez
  • Hő- és lépéshangszigetelés
  • Szakadásálló, szálerősített, fólia rácsvonalakkal a fűtéscsövek könnyű fektetéséhez 

 

 

Műszaki adatok

Felhasznált hőszigetelő anyag: EPS T650

Élképzés: egyenes (GK)

Tekercsméret: 10000 x 1000 mm

Hasznos felület: 10 m2 / tekercs

Alkalmazási hőmérséklet: max. 85°C

 

Alkalmazás

Az AUSTROTHERM expandált polisztirolhab lépéshang-szigetelő anyagok az épületek födémszerkezeteinek hatékony lépéshang-gátlás javulását teszik lehetővé. Az AUSTROTHERM lépéshang-szigeteléssel készülő épületszerkezetekkel gazdaságosan teljesíthetők a hangszigetelési előírások, és az épületek használóinak komfortérzete is magas színvonalon biztosítható. 


Az AUSTROTHERM Trittschallrolle 650 felhasználható mindazon épületek lépéshang-szigetelésére, melyekben a hasznos teher értéke (MSZ 18021-1) nem haladja meg a 4,0 kN/m2-t és a hőszigetelőanyagra jutó összteher nem több, mint 650 kg/m2. Így például lakóépületek, irodák szállodák, kórházak, iskolák, bölcsődék, munkás- és diákszállók, tantermek, előadótermek, üzletek, éttermek, múzeumok, színházak úsztatott padlószerkezeteibe építhető be.

 

Kivitelezés

Csak a hibátlan kivitelű úsztatott padló biztosítja a födémszerkezet elvárt lépéshang-szigetelését, ezért nagyon fontos a kivitelezés szabályainak betartása. A nyers födémet a munka megkezdése előtt alaposan meg kell tisztítani. Kiemelkedő, ún. „hanghidat” képező beton és betonvas részek, habarcs-csomók a felületen nem maradhatnak. Szükség esetén száraz homokot is lehet teríteni a felület kiegyenlítése érdekében. A falak mentén peremszigetelő sávot kell elhelyezni, ami legalább 1 cm-rel nyúljon az aljzatbeton fölé.

A lemezek soronként kötésben, szoros illesztéssel kerüljenek a födémre. A kiegészítő hőszigetelést ugyanígy kell fektetni. Ha a födémen gépészeti vezetékek futnak, azokat az alsó rétegként terített kiegészítő normál (nem lépéshangszigetelő) típusú hőszigetelésben kell elhelyezni. Az úszóréteg elkészítésekor ügyelni kell arra, hogy a lépéshang-szigetelő lemezek ne sérüljenek meg, ezért a szigetelés védelméről gondoskodni kell (pl. pallóterítés).


Az AUSTROTHERM Trittschallrolle 650 felső oldalán lévő, öntapadó ragasztócsíkkal ellátott fólia a szigetelés védelmén túl technológiai szigetelésként is szolgál, melynek szerepe a beton/cementlé illesztési hézagokba való bejutásának megakadályozása. A ragasztó aktiválásához a védőfilmet le kell húzni és a borító réteget erősen rá kell nyomni az átlapolásra. A nagy szakítószilárdságú fólia lehetővé teszi a padlófűtéscsövek műanyag csőrögzítő tüskével történő rögzítését. A fóliára nyomtatott 5 cm osztású raszterháló segíti a fűtéscsövek egyszerű és pontos lefektetését. 
 

Tárolás

Az expandált polisztirolhab termékeket mechanikai sérüléstől, és tartós tárolás esetén víztől és közvetlen ultraibolya sugárzástól (napsugárzás) védeni kell. A tárolási feltételek betartása mellett a polisztirolhab termékek korlátlan ideig felhasználhatók.