Felújított, és új játékelemekkel bővült parkban játszhatnak ezentúl a szekszárdi gyermekek

Szekszárd, 2019.07.12.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere, Dr. Haag Éva, alpolgármester és Bozsaky János, az Austrotherm ügyvezető igazgatója a mai napon adták át a szekszárdi Kölcsey lakótelepen az Austrotherm kétmillió forintos támogatásából megvalósuló játszótér elemeket. Sok örömöt, és kellemes időtöltést kívánunk a gyermekeknek a megújult játszótéren!

AUSTROTHERM IPPON

Prevenció rugalmasan

Bemelegítés, edzés során magas dobásszámú, ismétlődő gyakorlatok (zuhanások, gördülések, csúsztatott esések) elvégzése terhelheti az ízületeket. A gyakorlatok során, abban a pillanatban, amikor a sportoló a talajra ér, a becsapódási energia csökkentésével – a talajra átvezetéssel - kímélhetjük a csontok, izmok, ízületekre ható erőt, ezáltal biztonságosabbá tehető a gyakorlat. Gyermekek, fiatalok esetében fokozottan ügyelni kell a növekedésben lévő szervezet – például laza ízületek - óvására.

Sportpadlók, a legtöbb edzőterem padlója nem alápárnázott, azaz ’lengőparkettás’, ezért nem rendelkezik megfelelő becsapódás elnyelési képességgel. Az edzőterem átalakítása, megfelelő párnázottságú sportpadló kialakítása költséges. A kialakított rendszer továbbvitele költözés esetén nem megoldható.

ENERGIA SC strandlabdarúgó bajnokcsapat 2018

A gyöngyösi ENERGIA SC felnőtt strandlabdarúgó csapata 2018. augusztus 11-én a Siófoki MLSZ Beach Arénában megvédte bajnoki címét és immár 3-szoros magyar bajnoknak tudhatja magát. Az Austrotherm nagyon büszke, hogy ilyen nagy siker részese lehetett és a támogatók között tudhatja magát. 

ÉpítÉsz - 13. Fizika Nap Győrben

A győri Krúdy Gyula Szakközépiskola és Gimnázium szervezésében immár 13. alkalommal megrendezésre kerülő Fizika nap központi témája ezúttal az építészet volt. A rendezvény fő támogatója az Austrotherm Kft.

 

Negyvennél is több standon fogadták a Krúdys diákok a közel 1000 regisztrált látogatót, akik játékos kísérletekben tehették próbára fizikai és szellemi erejüket, érzékszerveiket, alkothattak és gondolkodhattak. A diák előadók az építészethez köthető kísérleteket, jelenségeket, érdekes problémákat magyarázták el a látogatók interaktív közreműködésével Az Austrotherm Hőszigetelőanyag Gyártó Kft. által rendelkezésre bocsátott polisztirol lemezekből a diákok több standon varázslatos szerkezeteket – azték piramist, világítótornyot vagy épp felhőkarcolót -  építettek. 

 

A közösség épít

"Dombrádi János házépítése - 2016. május 30-án leégett János háza, és mindene odalett. Eddig Ő volt az aki mindig, mindeki segítségére volt, most ő szorul rá erre. Ezért építünk neki egy házat!"

Benécs József, Nemzetközi Minősített Passzívháztervező, ezzel a felszólítással indította el János új házának építését, jómaga és társa elsők között felajánlva segítségét az új épület megtervezésében. Mivel a tűzkárért kapott biztosítási összeg nem volt elég egy ház felépítéséhez, így Benécs Józseg a közösség, és az építőipari gyártók, szakemberek segítségét kérte Dombrádi János passzívházának megépítéséhez. Önkéntesek segítettek a törmelék eltakarításában, kedvezményes árú alapanyagokkal, adományokkal, díjmentes beépítéssel segítettek a vállalatok, így valósulhatott meg a 62 m2 hasznos alapterületű, közel nulla energiaigényű új épület. Az Austrotherm Hőszigetelőanyag Gyártó Kft. gondoskodott arról, hogy a hatékony hőszigetelés révén teljesíthető legyen az elvárt alacsony energiaszint, vagyis a ház rezsiköltsége minimális legyen: homlokzatra Austrotherm GRAFIT REFLEX®, lábazatra pedig EXPERT FIX hőszigetelő lemezeket építettek be.

 

 

Lehetőséget teremtünk az önálló élethez

Szigetelőanyaggal járult hozzá az Austrotherm a gyöngyösi fogyatékkal élő fiatalok első otthonának megvalósításához.

A Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány 2011-ben alakult a Gyöngyösi Járásban élő fogyatékos fiatal felnőttek életvitelének megsegítésére. 2016-ban adják át az első lakást, az első otthont, mely 6 fogyatékkal élő fiatalnak teszi lehetővé az önálló életvitelt. A kitűzött cél azért is jelentős, mert a családias légkörű, a lakók korának és egészségi állapotának, valamint meglévő képességeinek megfelelően kialakított és felszerelt lakás lehetőséget teremthet számukra az önálló életvitel kialakítására, az önállóság fejlesztésére, a testi és szellemi fejlődésre és a munkavégzésre.

Elsődleges fontosságú, hogy az önállóság és a normalizált életvitel kialakítása a család közelében és a szükséges közszolgáltatások mellett történjék, ezért az otthont a járás központjában, Gyöngyösön alakítják ki. Ez biztonságot nyújt mind a támogatott lakhatás lakóinak, mind azoknak a közeli hozzátartozóknak, akik évtizedeken keresztül családban nevelték, gondozták valamilyen akadályozottsággal élő gyermeküket.

A fiatalok otthonának kialakításához az alapítvány támogató partnereket, így többek között hőszigetelés-specialistát keresett az épület szigeteléséhez.  Az Austrotherm Kft. Győr és Szekszárd mellett Gyöngyösön is rendelkezik telephellyel, így ésszerű volt, hogy az Alapítvány megkereste a helyi gyártót, és nyitott fülekre talált.  Az Austrotherm a  padlószerkezet kialakításához 312 m2 3 cm vastag és 310 m2 5 cm vastag AT-N100 hőszigetelő anyaggal járult hozzá, minek összértéke közel 1.000.000 forint.

 

 

Karácsonyi ajándék a fóti gyermekotthonnak (2009)

Nehéz év van mögöttünk, és ezt talán a gyerekek szenvedték meg a leginkább. Éppen azok, akiknek a boldog ünnepekre a legnagyobb szükségük van. Szerettük volna, ha idén karácsonykor a legrosszabb helyzetben levő gyerekek is felhőtlenül tudnának örülni. Ezért úgy gondoltuk, hogy karácsonyra őket ajándékozzuk meg. Sok helyen lenne szükség támogatásra, mi ezek közül a fóti Károlyi István Gyermekközpontot (a volt Gyermekvárost) választottuk ki, és karácsonyra két új tévét, új  pingpong- és a csocsóasztalt és focilabdákat is kaptak közös ajándékként, de mindenki kapott egy személyes ajándékot is. A támogatás forinban mért értéke 1 millió forint volt, de az örömöt nem lehetett pénzben mérni.

 

Hátrányos helyzetűeken segít az Austrotherm

Régi igazság, hogy a gazdagok tudnak igazán spórolni. Még az olyan költségcsökkentő beruházások is, mint a hőszigetelés, tőkét igényel, és a szegényebbek ezt nem tudják előteremteni. Ezen segít az Autonómia Alapítvány és a Habitat for Humanity közös projektje, mely a rossz anyagi helyzetben levő családok lakásviszonyainak javítására jött létre. A programban 110, lakással rendelkező család vehet részt, melyek vállalták, hogy alacsony jövedelmük ellenére havonta legalább 5-15 ezer forintot megtakarítanak a felújításra. Az előtakarékosság elengedhetetlen feltétele a projektben való részvételnek, mert a komfortos épület megteremtése csak a rövidtávú cél. Ahhoz, hogy ez az új életminőség meg is maradjon, fejleszteni kell a családok pénzügyi tudatosságát, meg kell ismertetni őket a felelős anyagi tervezéssel, az öngondoskodással. Ezért a résztvevőknek pénzügyi képzésen is részt kell venniük. A 6-18 hónapon keresztül gyűjtött pénzt az Autonómia Alapítvány megduplázza; az így összegyűlt tőke csak a lakhatási körülmények javítására fordítható. Az Autonómia Alapítvány és a Habitat for Humanity segíti a felújítás menetét és ellenőrzi a munkák kifizetését is.

 

A tavalyi nagykanizsai szociális építőtábor sikeréra alapozva az Austrotherm Kft. az idén is támogatja a szegények lakhatási körülményeit javító projektet. A kedvezményes áron szállított homlokzati hőszigetelés révén nem csak az épületek energiafogyasztása lesz kisebb, hanem a lakások is élhetőbbek, egészségesebbek lesznek.

 

Építőipari összefogás

 A VIASAT3 az Álomépítők című produkciójában nehézsorsú, reményvesztett családok kapnak lehetőséget az újrakezdésre. Az Austrotherm Kft. is részt vesz a munkában, és támogatást nyújt olyan családoknak, akiknek valóban jól jön a segítség.

A műsor - többek között – azoknak nyújt kapaszkodót, akiknek vagy az árvíz tette lakhatatlanná otthonukat, vagy gyermekük betegségének kezelése emésztette fel tartalékaikat. Az Álomépítők profi csapata megmutatja a nézőknek, hogy ha egy közösség tagjai összefognak a bajban, akkor egész családok sorsát változtathatják meg, visszaadva a lehetőséget és a reményt egy békés, boldog élethez. A csapat szakemberei azon dolgoznak, hogy olyan otthont teremtsenek a műsorban szereplők számára, amely praktikus, mégis egyedi, megfelel az adott család igényeinek és saját egyéniségüket is tükrözi. A nézők amellett, hogy valós történeteknek lehetnek tanúi, hasznos tippeket kapnak házépítéshez, és különböző trükköket leshetnek el a belső terek kialakításához. A családi házak, energiatakarékos, korszerű házak lesznek, amire az Austrotherm Kft. részvétele is garancia.