Az Austrotherm ismét befektet Ausztriában

20 millió eurós beruházással kezdi a 2022-es évet az osztrák hőszigetelőanyag gyártó: a purbachi XPS gyár kapacitásának bővítésével hosszú távon is biztosított lesz a termékellátás,  20 új munkahelyet teremtve a régióban.

Waldegg/Purbach (2022. február 1.) – Az Austrotherm Közép- és Kelet-Európa vezető hőszigetelőanyag- és egyben Ausztria egyetlen XPS-gyártója, nagy projekttel kezdi 2022-t: 20 millió eurót fektet be a vállalat termelési kapacitásának bővítésébe Purbachban. 20 teljes munkaidős munkahely teremtése mellett a régió több kis- és középvállalata számára is munkát ad,  hosszú távon 130 fő számára biztosítanak munkahelyet. A szolgáltatások, a szállítási feltételek és a termékminőség minőség javítását tervezik fenntartható módon.  Az üzembe helyezést 2022 őszére tervezik.

„A klímavédő XPS szigetelőanyagok iránti kereslet gyorsan növekszik, és az EU „zöld megállapodásainak” köszönhetően tovább fog növekedni. Ez az oka annak, hogy idén bővítjük XPS-gyártási kapacitásainkat Purbachban” – nyilatkozta Mag. Klaus Haberfellner, az Austrotherm csoport ügyvezető igazgatója. „Osztrák családi tulajdonú cégként az Austrotherm nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy jó partner legyen a régióban. A helyi munkahelyteremtés mellett kiemelten fontos volt számunkra az is, hogy az UNESCO Világörökség részét képező Fertő-tó környezetében a lehető legjobban integráljuk telephelyünket. Ezt a politikusok, hatóságok, szakértők és a Fertő-tó Világörökség Egyesület közötti konstruktív együttműködésnek köszönhetően tudtuk megtenni.”

Fenntartható beruházás innovatív gyártási technológiába

Az új gyártócsarnokban az alapoktól kezdve a homlokzaton át a tetőig rendkívül hatékony Austrotherm szigetelőanyagokat építenek be. A padlófűtés energiatakarékosan működik, a gyártásból származó hulladékhő felhasználásával. A csarnoktető részben zöldtetőként, részben pedig fotovoltaikus rendszerrel fenntartható áramtermelésre szolgál.

Purbachban a legújabb extruder-technológiába is beruházunk, amely jelenleg egyedülálló Európában” – mondja Dr. Heimo Pascher, az Austrotherm csoport műszaki igazgatója.

 

Az Austrothermről

Az Austrotherm csoport 343 millió euró árbevételt ért el a 2020-as pénzügyi évben, és december 31-ig összesen 1100 alkalmazottat foglalkoztatott. Az osztrák családi tulajdonban lévő Austrotherm csoport jelenleg 12 országban összesen 25 szigetelőanyag-gyártó telephellyel rendelkezik. A szigetelés úttörőjét a wopfingi központ, valamint a pinkafeldi és purbachi üzemek mellett bosznia-hercegovinai, bulgáriai, németországi, horvátországi, lengyelországi, romániai, szerbiai, szlovákiai, csehországi, magyarországi és törökországi cégek képviselik. Az Austrotherm csoport a Schmid Industrieholding vállalata, amely 2020. december 31-ig 1,93 milliárd euró árbevételt ért el 6500 alkalmazottal.