Soudatherm poliuretán bázisú ragasztó

A Soudatherm ragasztó poliuretán bázisú egykomponensű készítmény, amely légnedvesség hatására keményedik. Az apripurral polisztirolhab hőszigetelô lemezek, szálas hôszigetelő anyagok, poliuretán hablemezek, továbbá bitumenes vízszigetelő lemezek ragaszthatók az aljzathoz, illetve egymáshoz. A ragasztás minden esetben erősebb, mint a hőszigetelő anyag húzószilárdsága. Az aljzat egyaránt lehet beton, könnyűbeton, idomacél, acéllemez és faszerkezet. Az apripur oldószer és freonmentes ragasztóanyag.

Az aljzatnak szilárdnak, tisztának, por és leválasztó anyag mentesnek kell lennie. A felületen víz nem lehet, a vízfoltokat fel kell szárítani. A kifolyó idomot a doboz nyílására kell csavarni, majd a dobozt rögzítsük a kiöntő szerkezetre.A ragasztó viszkozitása függ az időjárástól (hőmérséklet, páratartalom), ezért a kifolyó nyílást ennek megfelelően alakítsuk ki. A doboz felső részén szükség szerint vágjunk légzőnyílást. A ragasztóanyagot sávokban, egyenletesen kell az aljzatra felhordani, kézzel vagy géppel, úgy, hogy a hőszigetelőanyag felülete átlagosan legalább 20 %-ban érintkezzen a ragasztóval. Ehhez méterenként 3-4,
egyenként legalább 8 mm széles ragasztó sávot kell kiönteni. A széleken és a sarkoknál a sávok számát növelni kell. A szükséges ragasztó sávok száma függ az épület magasságától, a tető felületétől, és a ragasztandó anyag fajtájától.

Alkalmazás

Az fenti ikonra kattintva további információt kaphat a termék alkalmazási lehetőségeiről.

Termék tulajdonságok

  • Gyors és egyszerü kivitelezés
  • Nedves környezetben is alkalmazható

Letöltések