Hőszigetelés könnyűbetonnal

A Millenáris Széllkapu Park alatt 500 férőhelyes mélygarázs, el ektromosautó-töltőállomás és kerékpártároló kapott helyet. A Millenáris körül eddig komoly gondot okozott a parkolás, a környező utcákban megszokott volt a parkolóhelyet kereső autók látványa: az ötszáz férőhelye s mélygarázs jelentősen javítja majd a par - kolási helyzetet.

A parkolófödémbe juttatott vízzel és cementtel kevert Austrotherm könnyűbeton jó hőszigetelőképességű, megfelelő szilárdságú, egyúttal a födémet nagy vastagságban sem terhelő réteget képez. A parkosítás földréteg elhelyezése után kivitelezhető. Az AUSTROTHERM AT-KA könnyűbeton adalékanyag felületkezelt expandált polisztirol gyöngy. Az adalékanyag alkalmazásával, cement és víz felhasználásával könnyű, jó hőszigetelő képességű, megfelelő szilárdságú betonok készíthetők. A speciális bevonat biztosítja a cement kötőanyag jó felületi tapadását, és egyenletes eloszlású betonkeverék elkészítését teszi lehetővé.

Az Austrotherm AT-KA adalékanyaggal készített könnyű-betonok régi és új épületeken egyaránt alkalmazhatók. Felhasználható padlók, korlátozott teherbírású födémek, lapostetők hőszigetelésére, valamint lejtésképző hőszigetelés elkészítésére. Különösen előnyös boltívek, tálcás födémek felső síkjának kiegyenlítésére, mivel nagy vastagságban is felhordható. Az Austrotherm AT-KA könnyűbeton adalékanyag 170 és 420 literes polietilén zsákba csomagolva kerül forgalomba. Egy 170 literes zsákból kb. 200 liter, egy 420 literes zsákból kb. 500 liter könnyűbeton készíthető.