Ippon Szentesen

Bozsoki Imre aikido 3. és Judo 4. danos mester, a szentesi Nagare Dojo egyik alapítója és vezetője. A sportegyesület 2019 őszén új terembe költözött, ahol nagyobb területen, mintegy 70 m2 tatami felületen tart aikido és judo edzéseket.

A pinceszint helységben azonban nem ideálisak a feltételek a gyakorláshoz, mivel csak egy filcréteg választja el a tatamit a hideg és kemény betontól, nem viselkedik rugalmasan a dobásokból való leérkezéskor. Annak ellenére, hogy a pincében minimális ingadozással, de viszonylag egyenletes a hőmérséklet, a tatamin keresztül érezni lehet a talajból, a betonon át áradó hideget.

A klub vezetője felvette a kapcsolatot az Austrotherm  képviselőjével, hogy érdeklődjön az Austrotherm Ippon lapokról. Az Austrotherm a Magyar Judo Szövetség támogatójaként a klub részére biztosította a szükséges tompító hatású polisztirol Ippon lapokat.

Bozsoki Imre a Nagare Dojo tagok segítségével közösen össze is rakták a sportpadló rétegrendet, és örömmel számolnak be a pozitív tapasztalatokról az edzés során. „Az Austrotherm támogatása révén abba a szerencsés helyzetbe kerültünk, hogy tesztelhetjük ezt a speciálisan tatami alá tervezett „Ippont”. 2020.02.16-án le is raktuk, fakeret közé szorítottuk és lefedtük a tataminkkal. Érezhető lett a különbség, mind a rugalmasság, mind a hőmérséklet tekintetében. Mostantól a csapat tagjai sokkal komfortosabb és ízületkímélő körülmények között gyakorolhatnak.”