Folytatódik a telephelyfejlesztés az Austrotherm-nél

Új, komplett csomagoló gépsort üzemeltek be Szekszárdon

Az Austrotherm Kft. 1991 óta gyártja az expandált polisztirolhab (EPS) hőszigetelő anyagokat. A győri központ mellett gyöngyösi és szekszárdi gyárakból látja el országszerte partnereit a piacvezető vállalat. A 2018-ban indult telephelyfejlesztés keretében új raktárcsarnok épült a szekszárdi telephelyen, melyben a teljes termékpaletta megtalálható. Szintén ebben az évben helyezték üzembe az új automata blokkosító berendezést. 

A szekszárdi Austrotherm üzemben 2019-ben folytatódott az üzem fejlesztése a késztermék vágósor korszerűsítésével, melyhez idén augusztusban egy további új gépsort helyeztek üzembe, a méretre vágott polisztirol lemezek csomagolására. Az új berendezés teljesítménye jelentősen nagyobb, a régi gépnek közel a duplája. A sztenderd méreten túl nagyméretű, 1x2 méteres lemezek csomagolására is képes.
Az Austrotherm fóliával ellátott termékeket a sor végén robotkar helyezi a kihordó pályára, majd targoncával a készáru raktárba szállítják, ahonnan zökkenőmentesen történik a kiszállítás az építőanyag telepekre és a kivitelezések helyszínére. A nagyobb kapacitású fólia csomagoló, palettázó gép és a berendezéshez kapcsolódó hosszabb görgősor- pálya segíti a folyamatos termelést. 

A teljesen automatizált, biztonságos technológia révén megnövekedett gyártói kapacitással felkészült a vállalat a megnövekedett mennyiségi igényeket hozó őszi szezonra.

A szigorodó környezetvédelmi előírások, valamint a növekedő energiahordozó árak is hozzájárultak ahhoz, hogy egyre nő a minőségi hőszigetelőanyagok iránti kereslet. Az energiatakarékos, előírásoknak megfelelő épületek homlokzatára átlagosan 11-15 cm vastag polisztirol hőszigetelés kerül napjainkban, passzívházak esetében ez eléri a 30 cm vastagságot.