Födémek

Padlás hőszigetelés

Zárófödém

Akár 25% energia megtakarítás is elérhető

Az AUSTROTHERM Padlap hőszigetelő elemek olyan kétrétegű, társított hőszigetelő táblák, melyeknek alsó rétege AT-N100 lépésálló polisztirol lemez, felső rétege pedig faforgácslap. Régi és új épületeknél egyaránt alkalmazható padlók, födémek hőszigetelésére. Az elemek csap-hornyos élképzésűek, így egy rétegben is hőhídmentes szigetelést adnak, és száraz technológiával szilárd járófelületet képeznek.

Javasolt hőszigetelési vastagság

Hőszigetelő anyag Rendelet szerint Javasolt érték Passzívház
AT-PA Padlap 18 28 32

Új építésnél és felújításhoz egyaránt

A Padlap elemek alkalmazása különösen előnyös felújítások esetén. A födémre terített hőszigetelő anyagok többnyire önmagukban nem alkalmasak arra, hogy azon járjanak vagy nehezebb tárgyakat tároljanak rajta. Az általában kis teherbírású − gyakran fa szerkezetes − födémek a további terhelést nem bírják. Az  Austrotherm Padlap alkalmazásával a födém hatékonyan, gazdaságosan, kis önsúllyal, házilagosan is szigetelhető, és a padlás tárolási szerepe is megmarad.

Alkalmazás

Az AUSTROTHERM Padlap hőszigetelő lemezek egy rétegben alkalmasak padlók, padlások, búvóterek állandó vagy ideiglenes hőszigetelésére.

Gyors, egyszerű kivitelezés

Az AUSTROTHERM Padlap elemek a szokásos famegmunkáló szerszámokkal alakíthatók. A nyers födémet a munka megkezdése előtt alaposan meg kell tisztítani, ha a födém egyenetlen felületű, kiegyenlítő réteg alkalmazásával sík felületet kell képezni. Szükség esetén párafékező fólia terítése javasolt. Az első sor tábla fektetése előtt a csapokat le kell vágni, a falak mentén peremszigetelő sáv alkalmazása javasolt.

Padlásfödém hőszigetelés

Letölthető tervezői részletrajzok

 

További tervezői részletrajzok letölthetők az alábbi linken:

Épület tervezése számítógépen

Alkalmazástechnika - Rétegrend gyűjtemény tervezőknek

 

Animációs film a az AUSTROTHERM Padlap kivitelezéséről

Kérjük, fogadja el a sütik, hogy megtekinthesse videóinkat.

AUSTROTHERM GRAFIT® 100 fektetése

  1. A nyers födémet a munka megkezdése előtt alaposan meg kell tisztítani.
  2. Az AUSTROTHERM GRAFIT® 100 hőszigetelő lemezeket egy- vagy két rétegben kell fektetni. A kétrétegű  fektetéssel az átmenő hőhidak okozta hőhidak elkerülhetők.
  3. A fektetést a helyiség egyik sarkánál kell elkezdeni, a táblákat szorosan kell illeszteni. Az utolsó elemet éles késsel vagy fűrésszel pontosan méretre kell szabni.
  4. Betonozás előtt technológiai fólia terítése szükséges.

A szigeteletlen födém egy négyzetméterén távozik fajlagosan a legtöbb energia, ezért ez az épületszerkezet sem maradhat hőszigetelés nélkül. Az AUSTROTHERM GRAFIT® 100 terhelhető, fokozott hőszigetelő képességű lemezek kiválóan alklamasak a zárófödémek hőszigetelésére. A táblákat egy vagy két rétegben kell fektetni; utóbbi esetben az átmenő hézagok okozta hőhidakat is el tudjuk kerülni. Amennyiben járóréteg kerül a hőszigetelő lemezekre, a betonozás előtt technológiai fólia terítése szükséges, hogy elkerüljük a lecsorgó cementlé által kialakuló hőhidakat.