apripur poliuretán bázisú ragasztó

Az apripur ragasztó poliuretán bázisú egykomponensű készítmény, amely légnedvesség hatására keményedik. Az apripurral polisztirolhab hőszigetelô lemezek, szálas hôszigetelő anyagok, poliuretán hablemezek, továbbá bitumenes vízszigetelő lemezek ragaszthatók az aljzathoz, illetve egymáshoz. A ragasztás minden esetben erősebb, mint a hőszigetelő anyag húzószilárdsága. Az aljzat egyaránt lehet beton, könnyűbeton, idomacél, acéllemez és faszerkezet. Az apripur oldószer és freonmentes ragasztóanyag.

Az aljzatnak szilárdnak, tisztának, por és leválasztó anyag mentesnek kell lennie. A felületen víz nem lehet, a vízfoltokat fel kell szárítani. A kifolyó idomot a doboz nyílására kell csavarni, majd a dobozt rögzítsük a kiöntő szerkezetre.A ragasztó viszkozitása függ az időjárástól (hőmérséklet, páratartalom), ezért a kifolyó nyílást ennek megfelelően alakítsuk ki. A doboz felső részén szükség szerint vágjunk légzőnyílást. A ragasztóanyagot sávokban, egyenletesen kell az aljzatra felhordani, kézzel vagy géppel, úgy, hogy a hőszigetelőanyag felülete átlagosan legalább 20 %-ban érintkezzen a ragasztóval. Ehhez méterenként 3-4,
egyenként legalább 8 mm széles ragasztó sávot kell kiönteni. A széleken és a sarkoknál a sávok számát növelni kell. A szükséges ragasztó sávok száma függ az épület magasságától, a tető felületétől, és a ragasztandó anyag fajtájától.

Az fenti ikonra kattintva további információt kaphat a termék alkalmazási lehetőségeiről.

Termék tulajdonságok

  • Gyors és egyszerü kivitelezés
  • Nedves környezetben is alkalmazható