Az Austrotherm EPS és XPS hőszigetelő lemezei az épület minden szerkezetén hatékony hőszigetelést tesznek lehetővé. A hőszigeteléssel tartós épületszerkezeteket, komfortos, gazdaságosabban működtethető épületeket kapunk.

Milyen épületszerkezetre keres hőszigetelési megoldást? Kattintson a színes körökben elhelyezett, szerkezeti elemeket jelölő keresztekre az alábbi ház ábrán, és tudjon meg többet az alkalmazási lehetőségekről, valamint az ajánlott termékválasztékról!

Austrotherm

Magastető

A magastetők hőszigetelésével nem csupán a rezsi költség csökkenthető, hanem az energiahatékonyság is nagyban növelhető. Mivel a meleg levegő felfelé távozik, így megfelelő hőszigetelés kiválasztásával elkerülhető az akár 50%-ot is meghaladó hőveszteség.


Megnézem

Padlás-födém

A padlás hőszigetelésével megspórolhatod az otthonod energia felhasználásának akár negyedét. A kifejezetten padlás szigetelésre kifejlesztett Padlap alkalmazható felújításhoz és építéshez egyaránt, a kivitelezés gyors, hatékony és egyszerű, ráadásul terhelhető, így padlásod tárolásra is alkalmas lesz.


Megnézem

Pince

A pincék a legtöbb épületben nem fűtöttek, ez erőteljesen kihat a padló felület hőmérsékletére is. A megfelelő hőszigetelés kiválasztásával megakadályozható, hogy a pince irányába távozzon a meleg, fűtési költségeken is segít spórolni.


Megnézem

Padló

Annak ellenére, hogy a hő felfele terjed, a padló hőszigetelése ugyanolyan fontos, mint az épület többi részének szigetelése. A padlón keresztül jelentős hőveszteség keletkezhet, ráadásul az alapvető komfortérzetet is nagyban befolyásolja a padló hőmérséklete.


Megnézem

Lábazat

A lábazat hőszigetelése kiemelt jelentőségű, mivel nagyobb igénybevételnek és nedvességnek van kitéve. Ezért javasolt olyan hatékony hőszigetelő anyagok használata, amelyek ellenállnak a nedvességnek és a mechanikai hatásoknak.


Megnézem

Homlokzat

A homlokzat hőszigetelése az egyik legjobb módszer a rezsiköltségek tartós csökkentésére, és a tökéletes komfortérzet kialakítására otthonodban. A homlokzatszigeteléssel jelentősen növelhető az épület energiahatékonysága, ezáltal értékesebb ingatlant is kapunk.


Megnézem

Vizesblokkok

Az Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezek sokoldalúan alkalmazhatók fal- és padlófelületek burkolására, belsőépítészeti elemek vagy akár válaszfalak kialakítására, száraz és nedves helyiségekben egyaránt.


Megnézem

Lapostető

A növekvő energia árak mérséklése szempontjából a tető hőszigetelése kiemelt fontosságú, a téli fűtési költségek csökkentésén túl a nyári hűtési költségeket is lényegesen kedvezőbbé teszi. A lapostetők szigetelésére két módszer lehetséges, az egyenes és a fordított rétegrendű.


Megnézem
Hőszigetelés kalkulátor
Hőszigetelés kisokos