Termosz óriásoknak

Rozsdamentes acélból készült nagy térfogatú víztározó biztosítja 2020. óta Wolfsberg (Ausztria) ivóvízellátását. Az Austrotherm XPS® felel az állandó hőmérséklet fenntartásáért.

Az új 160 000 literes víztartály egyedi gyártású, a saalfeldeni fémmegmunkáló üzemben készült, mely cég épp ilyen projektekre szakosodott. A két telephellyel rendelkező vállalat valamennyi dolgozója részt vett a két 12 méter hosszú és 3 méter magas cső legyártásában. Így ez volt az eddigi legnagyobb munkájuk.

Jól temperált

A rozsdamentes acéltartály felülete 5 cm vastag Austrotherm XPS® TOP-ba van becsomagolva, ami nem csak a hőszigetelést oldja meg, hanem mechanikus védelmet is biztosít, hiszen 30-50 cm-rel a föld alatt fekszik. A projektmenedzser, Stefan Machreich szerint így „a 3-5 fokos ivóvíz az Austrotherm XPS®-el könnyedén megtartja a hőmérsékletét a környezeti hatások, jelentős hőmérsékleti ingadozások ellenére is, így a tartály belsejében nem csapódik le a pára”.

Különleges szállítmány

Az új víztartály, melynek teljes költsége közel 300.000 euró, a régi víztartály helyére került Wolfsbergben. Az infrastruktúra-hálózat fejlesztésében fontos elem a település lakóinak minőségi ivóvíz-ellátása.